Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lindeman op herhaling in Ster van Zwolle

Zaterdag 08 maart 2014

Elite men - Bert-Jan Lindeman heeft de Ster van Zwolle gewonnen. De renner van het Rabobank Development Team - vorig jaar nog prof bij Vacansoleil-DCM - bleef met zijn drie medevluchters net uit de greep van het peloton in de straten van Zwolle. Brian van Goethem (Metec) werd derde.

Lindeman won de wedstrijd eerder in 2010. "Natuurlijk had ik het liefst nog in het profpeloton gereden, maar dat zat er helaas niet in voor mij door de krapte op de arbeidsmarkt in het peloton. Maar de Ster van Zwolle winnen blijft voor mij mooi." De Drent hoopt een nieuw contract af te dwingen op het hoogste niveau. "Laten zien dat ik profwaardig ben is dan belangrijk. Ik heb een goede Ruta del Sol in de benen en Drôme Classic in de benen en hier wilde ik voor de winst mee doen."

Aanval loont

Het was Brian van Goethem (Metec) die in Kampen de lont in het kruitvat stak, hij kreeg het gezelschap van Lindeman (Rabobank DT), Troels Ronning Vinther ( Cult Energy) en Lukasz Wisniowski (Etixx). Het peloton gaf de vier nooit meer dan 25 seconden en leek op de streep op de vluchters neer te strijken. De afloop was daarmee identiek aan het jaar ervoor toen Dylan van Baarle op dezelfde manier naar de winst reed. Lindeman: "Ik wist dat ze eraan kwamen, maar ik kijk in de koers eigenlijk nooit om. We hadden in het team afgesproken dat ik zou aanvallen en in het geval van een massasprint voor Ricardo van Dongen en Maarten Van Trijp zouden gaan. Maar zolang er niemand terug kwam, heb ik mijn eigen plan getrokken. Die Wisniowski bleef maar gas geven en ik heb me in zijn wiel genesteld om er op het laatst nog langs te schieten. Voor mij een mooie zege aan het begin van het seizoen."

'Verdiende winnaar'

Brian van Goethem vond dat hij er voor zichzelf het maximale uit had gehaald. "Al kreeg ik nog wel een duw van Vinther, die me de tweede plek kostte. Ik opende eigenlijk de koers voor mijn ploeggenoten, merkte zelf al snel dat ik niet over de beste benen beschikte. Daarom draaide ik in de slotfase ook niet mee in de kopgroep. Lindeman vertrouwde het niet en zorgde dat ik even op achterstand kwam. Maar ik kon echt niet beter en had ook liever dat ze daarachter nog terug waren gekomen. Met zulke benen nog derde worden, is zeker niet slecht, maar ik denk dat hier de beste heeft gewonnen." Achter de vier koplopers won Mads Schmidt de sprint voor de vijfde plaats voor Johim Ariesen (zesde), André Looij (zevende), Geert van der Weijst (achtste), Kristian Dyrnes (negende) en Alex Kirsch (tiende). Lokale favoriet Bas Tietema uit Zwolle (BMC) werd dertiende. Zijn plaatsgenoot Rick Mensink (Bike4Air-NWVG) kreeg de Fedor den Hertog Trofee voor de strijdlust.

 Foto: © Sportfoto.nl-Marco Loman



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl