Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Westra verliest een minuut in Parijs-Nice

Zondag 09 maart 2014

Elite men - Wilco Kelderman heeft in de hectische openingsetappe van Parijs-Nice geen schade opgelopen. De renner van Team Belkin kwam in het eerste peloton binnen, waarvan de sprint werd gewonnen door Nacer Bouhanni van FDJ.fr. Lieuwe Westra liep een minuut schade op.

De Fries uit de formatie van Astana was in 2012 nog tweede in het eindklassement van deze ronde achter de latere tijdwinnaar Bradley Wiggins. Het peloton werd in de slotfase opgeschrikt door een valpartij, waardoor Westra 1 minuut 9 schade opliep. "Gelukkig niks gebroken, wel pijnlijk", laat hij op zijn website weten. "Ik zat twee keer te ver van achteren in het peloton. Zonde, maar dat is koers. Morgen gaan we weer lekker verder."

Belkin tevreden

Bij Belkin was men tevreden, alleen Jonathan Hivert kwam op achterstand binnen. Ploegleider Jan Boven: "We hadden als altijd ‘s ochtends een plan gesmeed en dat pakte vandaag goed voor ons uit. We wisten de valpartijen te ontwijken en ik ben blij met de prestaties van het team vandaag. Het is altijd hetzelfde op de eerste dag van Paris-Nice. Iedereen is zenuwachtig en op een parcours zoals vandaag is dat nog een graadje erger. De laatste twee rondes waren erg lastig. We namen misschien net iets te vroeg het voortouw op weg naar de finish en kregen Moreno Hofland niet goed naar de meet. Maar het was fijn dat het team veilig over de finish kwam.”

Foto: © ASO

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl