Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten ziet kansen in Florence

Zaterdag 23 maart 2013

Women - Eerder deze week kon u de reacties van ploegleider Koos Moerenhout van Rabobank-Liv/Giant en van olympisch kampioene Marianne Vos op het WK-parcours in Toscane al lezen. Ook Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten is onder de indruk. “Maar het is een rondje dat de Nederlanders moet liggen.”

Emma Pooley, Evelyn Stevens, Emma Johansson en Marianne Vos. Dat zijn de namen die Van Vleuten direct te binnen schieten als ze terugdenkt aan de verkenning van het WK-parcours in Florence. “Maar eigenlijk kun je iedereen opschrijven, die dit seizoen laat zien te kunnen klimmen.” Zelf denkt ze ook tot de kanshebbers gerekend te mogen worden. “Op parcoursen die selectief zijn, kom ik toch het best tot mijn recht. En zo kun je dit parcours zeker noemen. Vier kilometer klimmen per rondje en dat dan vijf keer is pittig. Een lange klim om mee te beginnen, een technische afdaling, een steile muur die maar rechtdoor naar boven blijft lopen, nog een afdaling en vervolgens nog een kleiner klimmetje. Al met al kun je niet echt herstellen en ga je van klim naar klim. Dat gaat zeker doorwegen.”

Giro Donne

De Gelderse renster wil dit jaar proberen haar klimkwaliteiten nog wat aan te scherpen. “In de Giro Donne (al kennen we het parcours nog niet), de Ronde van de Languedoc en de Emakumeen Bira moet ook geklommen worden en als het aan mij ligt, ga ik die wedstrijden dan ook allemaal rijden. Toch ook wel met het oog op het WK, maar ook omdat ik er graag koers. Maar nu is het nog meer nodig om wedtrijden als deze in de benen te hebben. Voor mij in ieder geval wel.”

Koersen in regen

De komende weken kijkt Van Vleuten uit naar wedstrijden als de Trofeo Binda, de Ronde van Vlaanderen, de Energiewacht Tour en de Waalse Pijl. “Ik voel me goed en heb het idee dat ik zeker flink verbeterd ben ten opzichte van de Omloop Het Nieuwsblad (waar ze vierde was, red.) . Die stijgende lijn hoop ik nog wat door te kunnen trekken de komende weken.” De rensters wacht een zware Trofeo Binda. “De weersvoorspellingen hebben het over lage temperaturen en vooral veel regen. Na de Ronde van Drenthe opnieuw een natte en koude koers dus en daarom moeten we zorgen dat we ons heel goed aankleden. Maar je kunt het ook positief bekijken: koersen in de regen, daar zijn we als Nederlanders goed in. Hopelijk kunnen we dat zondag weer laten zien.”

Foto: (C) SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl