Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Henk Zomerdijk voorzitter Boels Holland Ladies Tour

Woensdag 12 maart 2014

Women - De organisatie achter de Boels Rental Holland Ladies Tour en de Boels Rental Hills Classic heeft in Henk Zomerdijk (65) een nieuwe voorzitter gevonden. Hij neemt die taak over van Marten de Lange, die na liefst veertien jaar tijdens de afgelopen editie van de internationale etappekoers voor vrouwen afscheid nam.

Zomerdijk is de zoon van wijlen Ben Zomerdijk, de oprichter van en veertig jaar lang drijvende kracht achter de Ster van Zwolle. Zelf nam hij onlangs afscheid als burgemeester van de gemeente Duiven. Na eerste in de journalistiek werkzaam te zijn geweest, bekleedde Zomerdijk in de afgelopen 25 jaar de rol van burgervader. Zomerdijk wil vooral graag verder op de koers die reeds gevaren wordt. “De uitdaging ligt er vooral in om de traditie die in de afgelopen jaren van de Ladies Tour ontstaan is voort te zetten. Daarbij wil ik vooral ook in het oog proberen te houden dat we de etappes zo gespreid mogelijk over Nederland hebben, zodat het wegwielrennen voor vrouwen ook op de kaart blijft staan.”

Marlijn Binnendijk

Naast de komst van de nieuwe voorzitter zijn er meer posities gewijzigd bij de Holland Ladies Tour. Voormalig Nederlands kampioene Marlijn Binnendijk gaat de coördinatie van de ploegen verzorgen. Zij is daarmee naast penningmeester Toos Hoezen en secretaris Margriet Roelofsen de derde vrouw binnen het bestuur. Daarnaast is ook Henk Pieters als coördinator etappeplaatsen nieuw in de organisatie en gaat Aschwin Kruders de communicatie  op zich nemen.



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl