Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slagter wint vierde etappe in Parijs-Nice

Woensdag 12 maart 2014

Elite men - Tom-Jelte Slagter heeft de vierde etappe van Parijs-Nice gewonnen. De Groninger uit de formatie van Garmin-Sharp ontsnapte op de laatste helling van de dag op veertien kilometer van het einde in het gezelschap van Geraint Thomas. In een sprint met twee bleek Slagter de snelste.

Op vijf seconden werd Wilco Kelderman (Belkin) derde, net voor een groep achtervolgers. Slagter bezorgde Nederland al de tweede ritzege in vier dagen, de tweede rit was een prooi voor Moreno Hofland (Belkin). "Ongelofelijk dat ik hier al win. Dit is mijn eerste echte wedstrijd na één dag in de Challenge Mallorca en ik wist dat vandaag een uitgelezen kans bood om iets te proberen." De renner van Garmin-Sharp is nu derde in het klassement op vier seconden. In de sprint durfde hij te gokken. 'Thomas is sterk en snel, dus ik moest in zijn wiel blijven tot het goede moment was gekomen om de sprint aan te gaan. Ik ben heel blij dat ik het kon afronden."

Kelderman

Bijna maakte Wilco Kelderman de sprong naar de leiders, maar hij strandde op vijf seconden. "Ik kwam op kop in de laatste kilometer en probeerde aan te vallen. Ik was er dichtbij, maar toen de sprint werd aangetrokken kon ik niet aanklampen”, zei Kelderman. "Ik voelde me goed op de beklimmingen, dus dat is een prima teken voor de komende dagen.”

 

Foto: © ASO

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl