Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Chantal Blaak wint de Drentse 8

Donderdag 13 maart 2014

Women - Chantal Blaak heeft de Drentse 8 op haar naam geschreven. De Nederlands van Specialized kwam solo aan in de straten van Borger. Lucy Garner passeerde juichend als eerste over de streep van het eerste peloton en werd tweede. Lizzie Armitstead werd derde.

Blaak reed op vier kilometer van het einde weg uit een peloton van 47 rensters, dat uitgedund werd op twee keienstroken in het midden van de wedstrijd. Op de plaatselijke omlopen probeerden eerst Floortjel MacKaij, Amy Pieters (Giant-Shimano), Tiffany Cromwell (Specialized-Lululemon), Loes Gunnewijk (Orica-AIS), Janneke Ensing (Boels-Dolmans) en Anna van der Breggen (Rabo-Liv) weg te komen, maar zij werden ruim voor de streep tot de orde geroepen. Daarna volgde een poging van Annemiek van Vleuten (Liv-Giant) en Gracie Elvin (Orica-AIS), maar die werden in de slotronde ook vervoegd. Blaak lukte het wel om alleen weg te komen en daarmee begon ze haar seizoen bij Specialized-Lululemon voorspoedig. "Ik heb een heel goede winter gehad, zonder ziek te zijn geweest en hard gewerkt om er direct te staan. Bovendien voel ik me heel goed thuis bij deze ploeg. We zaten vandaag goed in de wedstrijd, overleefden met z'n zessen de keien en hebben toen in de finale de aanval gezocht. Zonder echte sprintster moesten we wel. Ik wist dat mijn poging de laatste zou worden, maar die hield wel mooi stand."

Vertrouwen

Blaak rijdt zaterdag en zondag ook de Boels Rental Wereldbeker Ronde van Drenthe en de Novilon Eurocup. "Het is een mooie start, die ons als ploeg nog meer vertrouwen geeft. Ik hoop zaterdag natuurlijk opnieuw om de zege mee te doen." Garner zei na afloop nog altijd blij te zijn, ook met de tweede plaats. Armitstead had vooraf niet te hoog gespannen verwachtingen, zij focust zich vooral op zaterdag. "Dus dit is een mooie bonus en een bevestiging dat ik in vorm ben." 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl