Armitstead wint Boels Ronde van Drenthe

Zaterdag 15 maart 2014

Women - Lizzie Armitstead heeft de Ronde van Drenthe op haar naam gebracht. De Brits kampioene uit de ploeg van Boels-Dolmans versloeg in een sprint met twee de Nederlandse Anna van der Breggen in de straten van Hoogeveen.

In de opener van de wereldbeker voor vrouwen werd de Amerikaanse Shelley Olds derde. Van der Breggen was in de slotfase weg gereden in het gezelschap van haar ploeggenote Iris Slappendel, maar op de VAM-berg, op zestien kilometer van de streep, bleef ze alleen over. Even later wist Armitstead alleen de kloof te dichten om vervolgens in de sprint de winst naar zich toe te trekken. Armitstead was dolblij met de zege, nadat ze dit seizoen al derde was in de Omloop Het Nieuwsblad had ze nu haar grote overwinning beet. "Ik heb deze winst echt te danken aan mijn ploeggenoten, vooral Ellen van Dijk heeft enorm gewerkt om het gat naar de twee koplopers te dichten. Daardoor kon ik het restant van de kloof alleen dichten en wist ik dat ik de snelste zou zijn in de sprint. Dit is mijn belangrijkste resultaat sinds mijn zilveren medaille die ik veroverde in de olympische wegwedstrijd in Londen." Een protest tegen Olds vanwege onreglementair sprinten werd afgewezen.

Van der Breggen baalt

Armitstead volgde op de erelijst Marianne Vos op, die dit seizoen pas eind april op de weg begint. Van der Breggen baalde na afloop. "Ik was er zo dichtbij, maar wist dat het lastig zou worden om Armitstead voor te blijven in de sprint. Ik waagde nog een ultieme poging, maar dat volstond niet. We hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd naar ons toe te trekken, we stuitten alleen op een sterkere tegenstandster vandaag." Het was voor Van der Breggen haar hoogste klassering in een wereldbekerwedstrijd ooit. "Ik kom steeds dichter bij de winst, maar hier in eigen land zat het er helaas niet in."

Leiderstruien

Lizzie Armitstead is uiteraard de eerste leidster in de wereldbeker. De nieuwe andere klassementen worden aangevoerd door Amy Pieters (bergklassement), Thalita de Jong (jongerenklassement) en Iris Slappendel (tussensprintklassement). De laatste ontwierp zelf de nieuwe leiderstruien van de UCI Coupe du Monde.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl