Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

DeHaes wint Drenthe, Lindeman derde

Zaterdag 15 maart 2014

Elite men - Kenny Dehaes heeft de Ronde van Drenthe voor mannen op zijn naam gebracht. De Vlaming uit de formatie Lotto-Belisol toonde zich in de straten van Hoogeveen de snelste van een kopgroep van zes. Achter de Brit Scott Thwaites werd Bert-Jan Lindeman derde.

De voormalig prof van Vacansoleil-DCM won vorige week al de Ster van Zwolle en hoopt zich dit seizoen in het shirt van het Rabobank Development Team opnieuw in de kijker te rijden. "Natuurlijk is het mooi dat ik me opnieuw laat zien tussen de WorldTour- en pro continental teams, maar nu baal ik vooral dat ik niet opnieuw de wedstrijd win" aldus de winnaar van de Ronde van Drenthe van 2012. "Ik zette alles op de sprint, nadat ik op de laatste beklimming van de VAM-berg voelde dat ik de sterkste was van de kopgroep. Maar ik kwam niet goed uit en verkeek me op de snelheid van de anderen."

Dehaes tevreden

Kenny Dehaes was tevreden na afloop. "Het is mijn eerste zege van het seizoen en het is altijd mooi om te winnen. Zeker na zo'n dag in de aanval. Vorig jaar won ik vaak in de massasprint, nu heb ik er voor gekoerst ook nog." De vier koplopers voorin reden weg op de VAM-berg en pokerden op weg naar de streep, waardoor een aantalrenners  uit de oorspronkelijke kopgroep van vijftien terug kwam. In die groep zaten ook Brian van Goethem, Remco Te Brake (Metec), Jim van den Berg (Koga) en Ronan van Zandbeek (De Rijke). Dehaes: 'Ik pokerde maar wist dat ik sowieso de snelste was, ook van de groep van vijftien. Ik moest alleen de sprint van ver aan gaan, omdat de mannen daarachter hard naderden. Maar ook dat kan ik aan."

 Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl