Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogenboom maakt favorietenstatus waar in Castricum

Zondag 16 maart 2014

Offroad - Alieke Hoogenboom heeft haar eindzege in de KNWU Strandrace Competitie kracht bij gezet door de slotwedstrijd in Castricum te winnen. In deze afsluitende wedstrijd kreeg ze op het podium gezelschap van Martha Malta (tweede) en Harriet Koorn (derde).

Ramses Bekkenk (KBC Koga) is er niet in geslaagd om zijn minimale voorsprong in het 1e Lotto KNWU-Strandklassement op zijn naaste rivalen Sven Broekaart uit Den Helder en Robbert de Nijs uit Warmenhuizen tijdens de laatste wedstrijd van het strandseizoen in Castricum te behouden. De in Nieuwveen woonachtige Poeldijker kwam niet verder dan een elfde plaats. Bram Imming uit Egmond Binnen passeerde in de laatste rit over 39 kilometer langs de zonnige, maar winderige kustlijn van de Noordzee als eerste door in een zinderende sprint uit een overgebleven kopgroep van negen man achtereenvolgens eindwinnaar Sven Broekaart, Roy Beukers uit Petten, Melvin Bos uit Sint Pancras en Wim Botman uit Schoorl achter zich te laten. Ramses Bekkenk, die enkele kilometers na het keerpunt bij Camperduin uit een kopgroep van elf man, met verder de andere favorieten voor de eindzege, Robbert de Nijs en Tibor Zwaan, alsmede Bram de Waard en Thijs Zonneveld, moest lossen, kon ondanks het beulswerk van zijn teamgenoot Bram Rood niet meer bij de leiders aanhaken. Ramses Bekkenk eindigde in het eindklassement achter winnaar Sven Broekaart uit Den Helder en Robbert de Nijs uit Warmenhuizen als derde. ,,Ik was gewoon niet goed genoeg. Ik zat na een zwieper te ver achterin. Eigen schuld. Bram (Rood, DR) heeft heel hard moeten werken om de derde plaats in het eindklassement veilig te stellen,’’ aldus de teleurgestelde Ramses Bekkenk.

Zege Hoogenboom

Alieke Hoogenboom uit Roelofsarendsveen sloot de laatste strandrace af in steil door haar eindzege met een fraaie overwinning in Castricum af te ronden. De Leidse Harriet Koorn eindigde in het totaalklassement als tweede en Annemarie Kranenburg uit Schagen stapte op de derde podiumplaats. (Dan Rolandus)



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl