Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ponzi troeft Lindeman en Eising af in Coevorden

Zondag 16 maart 2014

Elite men - Simone Ponzi is in de straten van Coevorden winnaar geworden van Dwars door Drenthe. De Italiaanse sprinter van Neri Sottoli toonde zich de snelste van een kopgroep van tien, daarbij de Drentse continentale renners Bert-Jan Lindeman (tweede) en Tijmen Eising (derde) terug wijzen in de sprint.

Lindeman was de dag voordien ook al derde geworden in de Ronde van Drenthe. Opnieuw was er geen enkel zicht op een massasprint na een aanvallende dag over de Drentse keien en de VAM-berg. Tien man verdedigden in de slotfase een kleine voorsprong, maar hielden stand met uiteindelijk 36 seconden voorsprong op de streep. Daarin de Nederlanders Bert-Jan Lindeman (Rabobank Development Team), Tijmen Eising (Metec), Joey van Rhee en Berden de Vries (Team Piels). Joey van Rhee werd zevende, Berden de Vries achtste. Barry Markus won namens Belkin de sprint van de achtervolgende groep om de elfde plaats.

Morele winnaar

Lindeman mocht zich na twee dagen koers de morele winnaar noemen van een weekeinde wielrennen in Drenthe. "Ik heb me in ieder geval laten zien. Eerlijk gezegd was ik na afloop van de derde plaats in de Ronde van Drenthe minder tevreden dan nu, al zat ik er nu natuurlijk heel dicht bij. Maar ik voelde me in de finale niet super, had last van een hongerklop en de zware koers van gisteren. In de sprint wist ik mezelf desondanks van voren te houden en ging ik vol vanuit de laatste bocht aan op kop. Misschien had ik de deur dicht moeten gooien voor die Italiaan, maar dan was ik misschien helemaal uit de uitslag geschrapt. Ik sta nu twee keer op het erepodium."

Eising tevreden

Tijmen Eising kon heel goed leven met zijn derde plaats in zijn thuisprovincie. 'Voor mij is dit eigenlijk wel de bevestiging dat ik een juiste keuze gemaakt heb om het veldrijden voor het wegwielrennen in te ruilen. In de Ronde van Drenthe op zaterdag deden drie lekke banden mij de das om, toen kwam ik nooit meer terug voorin de koers. Dit keer kon ik de sprong wel maken met de kopgroep, jammer dat Jesper Asselman weg viel zodat ik als eenling achter bleef in die groep. Helemaal super was ik niet meer op het laatst, maar ik moest en zou op het podium sprinten. Geweldig dat het mij gelukt is, niet alleen omdat het in Drenthe is, maar ook omdat het een 1.1-koers betreft."

foto (c) Sportfoto.nl 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl