Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin met drie klassementstroeven in Catalunya

Dinsdag 18 maart 2014

Elite men - Team Belkin heeft drie troeven voor het algemeen klassement in de Volta a Catalunya met Laurens ten Dam, Wilco Kelderman en Steven KruijswijkIn de Spaanse rittenkoers, die van 24 tot 30 maart op het programma staat, hoopt de ploeg van ploegleider Michiel Elijzen op een topklassering en een ritzege.

“Met Laurens ten Dam, Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk hebben we drie man voor het klassement. Alle drie krijgen ze een beschermde status, maar het is wel duidelijk dat Wilco na Parijs-Nice de man in vorm is. Die zou hoge ogen moeten kunnen gooien. Laurens heeft een lastige winter achter de rug en Steven moet zijn oude topniveau nog te pakken zien te krijgen na zijn operatie. We zullen goede afspraken maken en in de loop van de week kijken wie er het beste voorstaat.”

Kelderman ambitieus 

Wilco Kelderman kijkt er naar uit om na Parijs-Nice opnieuw voor een goed klassement te rijden. In Frankrijk viel hij door materiaalpech buiten de top tien in het algemeen klassement. In Spanje hoopt hij terug te slaan. “Ik kijk heel erg uit naar Catalonië, ook omdat er wat langere klimmen in het parcours zitten dan in Parijs-Nice. We verschijnen met een sterke ploeg aan de start en dat geeft me veel vertrouwen. Het is een echte klimmersronde en de beste klimmers van de wereld staan aan het vertrek, al kijk ik vooral naar me zelf. Ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen. Ik wil zo kort mogelijk eindigen.” Belkin rijdt met Jack Bobridge, Stef Clement, Laurens ten Dam, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Paul Martens en David Tanner.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl