Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vrouweneditie Ronde van Overijssel zonder Tankeberg

Dinsdag 18 maart 2014

Elite men - De wielrensters die op vrijdag 2 mei deelnemen aan de eerste internationale Ronde van Overijssel voor vrouwen kunnen zich voorbereiden op deze eendagswedstrijd. Het parcours van de nieuwe internationale koers, die een dag voor de 62e editie van de mannenwedstrijd wordt verreden, is dinsdag door de organisatie bekend gemaakt.

Bijna 145 kilometer moet het peloton afleggen, waarbij de start net als bij de mannen vanuit de grote poort bij het Parkgebouw Rijssen is. Ook gelijk aan die andere wedstrijd is de finish. Die zal aan de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen zijn. Nadat het peloton via Enter en Bornerbroek naar Zenderen koerst, wijkt de route daarna af van de mannenwedstrijd. Albergen wordt in de vrouwenwedstrijd aangedaan, waarna via Harbrinkhoek koers wordt gezet richting Vriezenveen en het tweede deel van het al bestaande parcours opgepakt zal worden. Daarbij krijgen de rensters in de finale een heuvelzone voor de kiezen met onder meer de Lemelerberg, de Holterberg en de Markelose Berg. Na twee finale omlopen wordt de finish van de wedstrijd rond half acht ’s avonds verwacht. De vrouwen missen daarmee de lus richting Oldenzaal en Ootmarsum, waar de mannen een deel van het NK-parcours rijden. Geen Tankenberg dus voor de deelneemsters.

Kirsten Wild

Kirsten Wild, afgelopen zondag in Coevorden nog winnares van de Novilon Eurocup, verwacht geen gemakkelijk wedstrijd. “Zeker wanneer er wat wind staat of als het slechter weer is, kan het slopend zijn. Dat zag je afgelopen weekend ook wel in Drenthe”, vertelt de renster van Giant-Shimano. “Daarbij is de wedstrijd best lang en je ziet in vrouwenwedstrijden vaak dat de afstand ook wel mee gaat tellen. Ik verwacht dus wel wat schiftingen in het peloton en denk dat de finale ook vrij lastig is.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl