Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lindeman: ‘Wil top tien in grote klassieker’

Zaterdag 23 maart 2013

Elite men - Bert-Jan Lindeman werd afgelopen week dertiende in Dwars door Vlaanderen en achttiende in de E3 Harelbeke. Prachtige uitslagen voor een tweedejaarsprof, maar de renner van Vacansoleil-DCM wil meer. ‘Dit jaar hoop ik top tien te rijden in een grote klassieker.’

Lindeman kwam vrijdag in de E3 knap binnen in het gezelschap van mannen als Tom Boonen, Greg Van Avermaet en Filippo Pozzato. Toch was hij maar gematigd tevreden. “Het ging redelijk. Ik merkte dat ik nog een beetje vermoeid was na Milaan-San Remo en Dwars door Vlaanderen. Dat heeft toch wel veel kracht gekost. Dat voel je bij het aanzetten, de korte versnellingen, het goed er tussen knallen.”

Ambitie
De barre Milaan-San Remo reed hij uit. Dat was al een prestatie op zich, maar ook daar had hij graag meer laten zien. “Ik voelde me enorm goed, alleen kwam het jack van Sylvain Chavanel in mijn voorwiel, daardoor raakte ik achterop en was de wedstrijd eigenlijk voorbij”, aldus Lindeman die Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen op zijn programma heeft staan. “Ik barst echt van de ambitie. Dit jaar wil ik gewoon de aansluiting maken bij de top. Ik heb een enorme groei doorgemaakt het afgelopen jaar, maar ik wil dat laatste stapje ook maken. Ik wil heel graag in een grote klassieker in de top tien rijden. Het liefst dit jaar al.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl