Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild ook de beste in Gent-Wevelgem

Zondag 24 maart 2013

Women - Kirsten Wild heeft de vrouweneditie van Gent-Wevelgem gewonnen. De Zwolse sprintster van Argos-Shimano was de snelste van een kopgroep van dertien. Eerder deze week won zij ook al Dwars door Vlaanderen.

In de kopgroep vond ook Sanne van Paassen (Rabobank-Liv/Giant) een plek. Zij werd tweede, de Belgische Kelly Druyts derde. Wild bereidt zich in de twee Vlaamse wedstrijden voor op de Ronde van Vlaanderen, waar veel andere vrouwentoppers de Trofeo Alfredo Binda rijden. "Deze koersen passen beter in de aanloop naar Vlaanderen", meent ze.

Afzien
Ook vandaag was het afzien geweest in het koude Vlaanderen. "We hadden aanvankelijk een mooie kopgroep van zeven, waar ik bij zat. Maar toen kwam er een grote groep terug met veel rensters van Rabobank. Amy Pieters heeft toen opnieuw de aanval gezocht en uiteindelijk dunde de groep daardoor opnieuw uit. Toen alles bijeen bleef, had ik er wel vertrouwen in dat ik het kon afmaken, al weet je het na zo'n koers nooit, want ik had al veel werk opgeknapt. Het was koud vandaag, maar daar kan ik goed tegen."

Foto (c): Sportfoto

1. Kirsten Wild (Argos-Shimano) 3.09.55. 2. Sanne van Paassen (Rabobank-Liv/Giant), 3. Kelly Druyts (Bel/Topsport Vlaanderen), 4. Jolien d'Hoore (Bel/Lotto Belisol), 5. Martine Thomasson (Zwe/Go Green), 6. Anneloes Dom (Bel/Cyclelive), 7. Latoya Brulee (Bel/Cyclelive), 8. Jolanda Neff (Zwi/Rabobank-Liv/Giant), 9. Isabelle Soderberg (Zwe/Go Green)  10. Iris Slappendel (Rabobank-Liv/Giant)Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl