Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hervorming UCI moet duidelijkheid scheppen

Dinsdag 25 maart 2014

Elite men - De UCI is van plan de eerder voorgestelde hervormingen van het wielrennen per 2017 geleidelijk aan in te voeren, zo lekte vandaag uit via de teams. De regeling moet ertoe leiden dat de beste zestien teams met veelal dezelfde renners te zien zullen zijn in de topkoersen.

De meest in het oog springende veranderingen zijn de splitsing van het huidige hoogste - WorldTour- niveau naar een hoogste niveau van zestien ploegen en een iets lager ingeschaalde trede met daarin acht teams. Via een promotie- en degradatiesysteem kan er elk jaar een nieuwe ploeg toegevoegd worden aan het hoogste niveau, maar ook één degraderen. Vanaf 2015 komt er al een overkoepelende ranglijst waarin alle WorldTour-teams, Pro continentale teams en continental teams zijn opgenomen. Aan het systeem van de (pro) continentale teams verandert weinig al krijgen zij wel een tussenlaag boven zich in het nieuwe schema van de UCI. In 2020 moet het systeem definitief zijn ingevoerd.

120 koersdagen

Zoals eerder uitlekte is bijvoorbeeld de Eneco Tour op de lange termijn niet zeker van aanwezigheid op het allerhoogste niveau. In het circuit van de beste zestien teams is immers maar plaats voor 120 koersdagen.Wel mogen de beste teams van de wereld nog altijd deelnemen aan de koersen op niveau 2 en ook in de huidige 1.1- en 2.1-koersen zoals de Volta Limburg Classic en de Ster ZLM Toer.

Foto: © ASO

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl