Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra wint Dwars door Vlaanderen

Woensdag 26 maart 2014

Elite men - Niki Terpstra heeft Dwars door Vlaanderen op zijn naam gebracht. De renner van OmegaPharma-QuickStep verdedigde kilometers lang een kleine voorsprong, maar hield stand tot het einde. Eerder dit jaar werd Terpstra rit- ein eindwinnaar van de Tour of Qatar.

Het was voor de voormalig Nederlands kampioen de tweede zege in deze wedstrijd. Terpstra hield het vol vanaf de Patersberg. Tyler Farrar (tweede) en Borut Bozic (derde) maakten het podium compleet in deze Belgische semi-klassieker. De winnaar was de enige Nederlander in de top 10. "De benen deden pijn, op de Patersberg was het filerijden in de goot en passeerde ik de groep en heb ik een keer doorgetrokken. Toen ging ik door. Ik wist dat ik gedekt werd door de ploeg, maar wilde natuurlijk graag kan winnen"zei hij tegen Sporza.

Van Emden in aanval

De koers werd vandaag geopend door een kopgroep van maar liefst negentien renners, met daarbij één Nederlander Jos van Emden. In de heuvelzone kwam het peloton dichterbij en plaatste Terpstra zijn ultieme aanval. "Ik heb het een keer eerder gedaan om solo te winnen vanaf dit punt, maar toen had ik de wind mee. Nu stond ie tegen, maar gelukkig kon ik het volhouden."

Foto: © OPQS - Tim de Waele 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl