Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ster ZLM Toer start met proloog in Bladel

Donderdag 27 maart 2014

Elite men - De Ster ZLM Toer kent dit jaar drie Brabantse ritten, een etappe door de Belgische Ardennen en een rit door Nederlands Limburg. De wedstrijd start met een proloog in Bladel. Inmiddels heeft de organisatie het rittenschema bevestigd.

Woensdag 18 juni strijkt het internationale wielerpeloton neer in Bladel voor de proloog. De wedstrijd wordt dit jaar verreden van woensdag 18 tot en met zondag 22 juni en zal van start gaan met een individuele tijdrit over zeven kilometer. De eerste renner vertrekt om 14.30 uur vanaf het startpodium op de markt in Bladel. De finish van de laatste renner wordt verwacht omstreeks 17.00 uur. De organisatie van de Ster ZLM Toer heeft nadrukkelijk gekozen voor een vroege start in verband met de WK voetbalwedstrijd Australië – Nederland die om 18.00 uur gespeeld zal worden.

Limburgse heuvelland

De tweede etappe van de Ster ZLM Toer vindt plaats in West-Brabant. In Rucphen is de start van een etappe die na het rijden van vier grote omlopen zal eindigen in Sint Willebrord.  Traditioneel voert de derde etappe door het Limburgse Heuvelland. De etappe waarin de renners beklimmingen van de Cauberg, Bemelerberg en Eyserbosweg krijgen voorgeschoteld vertrekt en finisht in het Limburgse wielerdorp Buchten. De etappe eindigde vorig jaar in een massasprint. 

La Gileppe


De koninginnenrit zal worden verreden in de Belgische Ardennen. Op de stuwdam van La Gileppe zal de finish liggen van een etappe die start in Verviers. Een zwaar parcours met onder meer beklimmingen van de Côte de Rossier en La Redoute kenmerkt de etappe waar de sprinters zullen moeten zien te overleven en de echte klassementsrenners hun slag kunnen slaan.  De 28e editie van de Ster ZLM Toer wordt op zondag 22 juni afgesloten met een etappe door de provincie Noord-Brabant. De rit start in Gerwen en finisht na enkele omlopen door het ”Groene Woud” in Boxtel, alwaar na afloop de eindwinnaars van de Ster ZLM Toer op de markt zullen worden gehuldigd.
 

18-06: proloog Bladel
19-06: Rucphen - Sint Willebrord
20-06: Buchten - Buchten
21-06: Verviers - La Gileppe
22:06: Gerwen - Boxtel

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl