Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rabo-Liv wil op twee fronten voor zege strijden

Donderdag 27 maart 2014

Women - Rabo-Liv heeft bij de samenstelling van de selecties voor zowel de Trofeo Alfredo Binda (wereldbeker) als Gent-Wevelgem gekozen voor een team die op deze zondag voor de zege moet kunnen gaan op twee fronten tegelijk.

Daarom ook zullen de leiderstruien van Iris Slappendel (sprintklassement) en Thalita de Jong (jongerenklassement) ontbreken in de Trofeo Binda. Beide rensters rijden met Sabrina Stultiens, Roxane Knetemann en Anna Knauer in Gent-Wevelgem. Op Italiaanse bodem komen Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand, Kasia Niewiadoma en Pauline Ferrand-Prevot in actie.

Van der Breggen speerpunt

Anna van der Breggen is in de Trofeo Binda het speerpunt van de ploeg. De nummer vier van de WK-wegwedstrijd in Florence bewees met een tweede plaats in de Ronde van Drenthe al sterk aan het seizoen begonnen te zijn. "Anna is onze kopvrouw op dit terrein, als het goed is, zal ze nu nog iets meer haar topvorm benaderen. Verder ben ik benieuwd wat onze Poolse klimster Niewiadoma kan op dit terrein, maar ook met Van Vleuten, Brand en Ferrand-Prevot hebben we ijzers in het vuur. Het is al met al een competitieve ploeg. Er is bij de samenstelling van de twee selecties ook echt gekeken naar de mogelijkheden van de rensters voor beide wedstrijden, zodat we hopelijk op twee fronten voorin kunnen mee doen. En hopelijk ook winnen."

Goed opgepakt

Moerenhout was erg tevreden over hoe zijn ploeg presteerde in Drenthe. "Maar daar stuitten we op een supersterke Ellen van Dijk, die ervoor zorgde dat Lizzie Armistead de kloof met Anna van der Breggen nog kon dichten. Daar hebben we voor mijn gevoel het spel perfect gespeeld, maar stuitten we op een te sterke tegenstandster. In de koersen daarvoor miste ik soms de drive om echt het beste uit de ploeg te halen. Daar hebben we voor Drenthe over gesproken en de ploeg heeft dat goed opgepikt. Hopelijk kunnen we dat zondag een mooi vervolg geven."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl