Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

UCI gaat teams en organisatoren WorldTour strenger beoordelen

Donderdag 27 maart 2014

Elite men - De UCI gaat - in de aanloop naar de beoogde vernieuwingen waarbij zowel in het aantal topteams als in het aantal wedstrijden in de WorldTour gesneden gaat worden - de teams en organisatoren strenger beoordelen de komende jaren. Dat is de uitkomst van een vergadering van de Professional Cycling Council (PCC) in Montreux.    

Bij de ploegen wordt een cultuuromslag gevraagd om een ethisch verantwoorde toekomst van de sport te garanderen. Daarbij denkt de UCI aan organisatorische veranderingen bij de samenstelling en de taakverdeling van de organisatie, de werkdruk voor de renners en het in dienst hebben van gecertificeerd personeel. De organisaties krijgen voor het eerst in de geschiedenis een verplichte leidraad voor logistiek, accomodatie, organisatorische randvoowaarden, veiligheid, het uitzenden van hun wedstrijden en budget. Voorlopig zal de internationale wielerbond geen nieuwe organisatoren aan de WorldTour toevoegen, dat kan pas weer vanaf 2017.

Ruimte voor nieuwe teams

In 2015 krijgen de beste zestien teams van de WorldTour-ranking 2014 een UCI ProTeam-status. De twee overgebleven plaatsen gaan naar teams (WorldTour, pro continental teams of nieuwe ploegen) met het hoogste puntenaantal van hun vijf beste renners uit de UCI WorldTour-ranking. Daarmee kan een nieuwe (of bestaande pro conti)ploeg zich door middel van het contracteren van hoog geplaatste renners inkopen.Hetzelfde systeem wordt ook in 2016 toegepast.

Foto: ©  ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl