Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sagan wint Gent-Wevelgem

Zondag 24 maart 2013

Elite men - Peter Sagan heeft 75e editie van Gent-Wevelgem gewonnen. De Slowaak van Cannondale reed op drieënhalve kilometer voor de streep weg uit een kopgroep van 11. Borut Bozic won de sprint van de achtervolgers. Greg Van Avermaet werd derde. Boy van Poppel was op de 19e plaats de beste Nederlander.

Vanaf de start in Gistel barstte de ingekorte editie van Gent-Wevelgem meteen los. Het peloton viel in grote groepen uiteen en het duurde lang voordat duidelijk was wie zich waar bevond. Op 87 kilometer voor het eind leidde ontsnapte Juan Antonio Flecha uit het eerste peloton. Hij kreeg Matthieu Ladagnous (FDJ) en Assan Bazayev (Astana) mee. Later sloten meerdere renners aan, waaronder Peter Sagan.

Samenwerking
De Slowaak besloot op iets minder dan vier kilometer weg te rijden bij zijn medevluchters en reed solo naar de overwinning. "Er werd niet goed samengewerkt", aldus Sagan. "Dus toen ik heb het er zelf maar op gewaagd." Hij kwam solo aan en is klaar voor de Ronde van Vlaanderen. "Mannen als Cancellara hebben nog wel wat meer ervaring, maar aan mijn vorm zal het niet liggen." Cancellara reed de koers niet uit, Tom Boonen kwam ten val en moest ook opgeven. Van alle ervaren rotten liet met name Flecha zien klaar te zijn voor De Ronde. De kopman van Vacansoleil eindigde als vijfde.

Van Poppel beste Nederlander
Boy van Poppel zat in de groep die sprintte om de elfde plaats. De renner van Vacansoleil-DCM werd 19e en was daarmee de beste Nederlander in de einduitslag. Lars Boom werd 23e, ondanks het feit dat hij op een ongelukkig moment lek reed. Erik Dekker: "Lars was beter dan afgelopen vrijdag in Harelbeke. Ik denk dat als hij geen lekke band had gekregen, een mooie uitslag had kunnen rijden."

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl