Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sagan verslaat Terpstra in E3 Prijs

Vrijdag 28 maart 2014

Elite men - Peter Sagan heeft de E3 Prijs Harelbeke gewonnen. De Slowaak van Team Cannondale toonde zich in deze WorldTour-wedstrijd de snelste van een kopgroep van vier. Niki Terpstra - deze week nog winnaar in Dwars door Vlaanderen - reed opnieuw op het podium.

Hij moest dit keer genoegen nemen met een tweede plaats. Terpstra en zijn ploeggenoot Stijn Vandenbergh mochten van ploegleider Wilfried Peeters in de slotfase niet meer mee werken met Peter Sagan en Geraint Thomas van Team Sky. Om beurten probeerden zij vervolgens hun tegenstanders met aanvallen te verschalken, maar Terpstra voelde de benen nog na zijn meesterstukje van afgelopen woensdag, toen hij twintig kilometer solo reed op weg naar de zege. Thomas waagde ook nog een poging, maar trok zo eigenlijk de sprint aan voor Sagan, die ogenschijnlijk eenvoudig won. Team Belkin werd door pech geplaagd vandaag, toch werd kopman Sep Vanmarcke nog vijfde door weg te springen uit de achtervolgende groep.

Reactie Terpstra

"In het begin had ik nog last van zere benen als gevolg van mijn inspanningen van woensdag. Ik wilde eerst even wat los trappen, maar het was erg chaotisch vandaag op de smalle wegen, met al die valpartijen. Als ploeg rolden we daar goed doorheen. Gelukkig waren we met twee man voorin de kopgroep beland, maar Sagan pareerde alles eenvoudig. Hij was niet te verslaan, was de beste vandaag. Ik denk dat we toch tevreden mogen zijn over de week met mijn zege en mijn tweede plek.  Dit is immers wel de WorldTour, wedstrijden die je kunt vergelijken met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dan hebben we een mooi resultaat staan."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl