Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hall klopt Ensing en Koedooder in Wevelgem

Zondag 30 maart 2014

Women - Lauren Hall heeft in Wevelgem de derde editie van Gent-Wevelgem voor de vrouwen op haar naam gebracht. De renster van het nationale team van de Verenigde Staten kreeg met Janneke Ensing  van Boels-Dolmans (tweede) en Vera Koedooder van Bigla (derde) twee Nederlandse vrouwen mee op het podium.

Ook Roxane Knetemann (Rabo-Liv) en Anouska Koster (Furumshop-Zannata) maakten deel uit van de kopgroep van acht die na de laatste beklimming van de Kemmelberg – op circa veertig kilometer van de streep – weg reed uit ee uitgedund peloton. In de finale probeerde Knetemann met twee aanvallen de anderen te verschalken, maar ze werd even vaak weer terug gehaald. Janneke Ensing ging in de laatste zevenhonderd meter en leek op weg naar de winst, maar Vera Koedooder – met in haar wiel Lauren Hall – wist de kloof nog te dichten. De Amerikaanse profiteerde maximaal. Ensing kon na afloop goed leven met die uitkomst. "Ik ben natuurlijk voor het eerst op dit hoge niveau aan het fietsen en moet nog een stap maken. Dat ik dan in een internationele koers zo voor de dag kan komen en bijna win, is dan een heel mooi begin. Ik heb bewust wat krachten gespaard voor die laatste uitval toen ik wist dat de voorsprong groot genoeg was. Bijna haalde ik het ook nog..."

 

foto: Koplopers passeren de Menenpoort in Ieper 

Chaotische finale

Vera Koedooder sprak van een chaotische finale. "Er werd veel aangevallen en eigenlijk was toen alles mogelijik van plek één tot plaats acht. Dan ben ik blij dat ik nog een podiumplaats in de wacht sleep. Als ik wacht tot een ander het gat naar Ensing dicht, komen we te laat en heb ik ook niets. Die Amerikaanse verraste me nog iets, anders had de winst er misschien ook nog wel ingezeten.Voor mij is het mooi dat ik mijn ploeg de eerste podiumplaats in een koers van dit kaliber kan schenken en dat ik zelf ook voor het eerst in een dergelijke wedstrijd op het podium sta voor Bigla."

Foto: © Sportfoto.nl

verslag Focus TV

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl