Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Erik Dekker heeft nog hoop voor De Ronde

Zondag 24 maart 2013

Elite men - Blanco-ploegleider Erik Dekker toonde zich na afloop van Gent Wevelgem vrolijker over de prestatie van zijn ploeg dan twee dagen eerder bij de E3 Harelbeke. ‘Toen werden we eraf gereden, vandaag zaten we er redelijk goed bij.’

Met Lars Boom, Maarten Tjallingii en Maarten Wynants had Blanco drie man in de eerste grote groep. “Het niveau van de ploeg is goed, alleen het komt er niet uit in de vorm van een uitslag. Vrijdag werden we eraf gereden. Daar heb ik nog steeds geen verklaring voor. Vandaag zag ik een enorme vechtlust en motivatie. En nu kan ik redenen aanvoeren waarom we niet in de kopgroep zaten, vrijdag niet.”

Vingers tussen de deur
Dekker zag Lars Boom vandaag op een ongelukkig moment lek rijden. “Hij sloot eigenlijk net weer aan toen het vooraan net beslist werd. Ik zeg niet dát hij erbij had gezeten, maar het had zeker gekund. Lars is enorm gemotiveerd, ik hoop dat hij de komende week nog dat kleine stapje kan zetten.” De andere beoogde kopman, Sep Vanmarcke, kreeg vanochtend zijn vingers tussen de douchedeur. De Belg reed Gent-Wevelgem niet uit. “Ik weet niet of hij daar last van heeft gehad, maar prettig is het niet. En vergeet niet, hij rijdt constant met pijn aan zijn knie. Ook dat gaat steeds weer iets beter, we hebben nog een week.”

Tussen hoop en vrees
Het ontbreekt Blanco aan een goed resultaat in de laatste Vlaamse wedstrijden om écht vol vertrouwen naar de Ronde van Vlaanderen af te reizen. Toch blijft Dekker ambitieus. “Ons doel is nog steeds een overwinning, maar we moeten ook weer geen wonderen verwachten. Vandaag heb ik in ieder geval weer een ploeg gezien, die met een beetje geluk wel twee man in de eerste groep had kunnen hebben.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl