Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giant-Shimano wil ook Nederlands talent opleiden

Vrijdag 04 april 2014

Elite men - Hoewel manager Iwan Spekenbrink benadrukt dat ook het Giant-Shimano Development Team in 2015 een zeer internationaal karakter zal  blijven dragen, zullen daar in de toekomst meer Nederlandse talenten opgeleid gaan worden. Dat zegt hij in het zaterdaginterview met CyclingOnline.nl.

Nu maakt Lars van der Haar als enige Nederlander deel uit van deze laat in het vorige seizoen opgerichte ploeg, die op Zweedse licentie rijdt. “Bij continentale teams moet je de licentie aanvragen in het land waar de meeste renners uit het team vandaan komen. Dat is bij ons toevallig Zweden. We zullen bij het samenstellen van de ploeg centraal laten staan wat de mogelijkheden van de renners zijn en niet uit welk land ze komen. Maar wat mij betreft zullen we ook meer Nederlandse renners in onze ploeg verwelkomen. Dat lijkt mij een logische stap."

Niet aanval zoeken

De bijzondere positie van het Rabobank Development Team - tegenwoordig onder de hoede van de KNWU -lijkt daarmee een nieuwe deuk op te lopen.  Doorstromen naar een eigen WorldTour-team zit er daar niet meer in. Spekenbrink: "Maar het is ons er niet om te doen om echt de aanval te zoeken. Dat deze ploeg talent opleidt, is ook in het belang van de Nederlandse wielersport en dus van ons. Ik zie ons dus niet renners losweken daar. Maar ik kan me voorstellen dat nieuw Nederlands talent onze ploeg ook een serieuze optie vindt."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl