Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans verlengt met Stam en Armitstead

Vrijdag 04 april 2014

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft de contracten met kopvrouw Lizzie Armitstead en ploegleider Danny Stam open gebroken en verlengd tot eind 2016.  "Met deze langere overeenkomst wil de internationale vrouwenploeg op Nederlandse licentie zowel voor het team, Armitstead en Stam stabiliteit creëren tot na de Olympische Spelen van Rio in 2016 om zo een basis te creëren voor structurele topprestaties" zo meldt men.

De termijn van de nieuwe contracten komt overeen met de looptijd van de verbintenissen met  hoofdsponsors Boels Rental, Dolmans Landscaping  Group en materiaalsponsor Specialized. Eerder al werd wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk tot eind 2016 vast gelegd.Lizzie Armitstead werd in 2012 tweede in de olympische wegwedstrijd in Londen en wist vorig jaar onder meer de Britse wegtitel te veroveren. Dit seizoen is zij bijzonder voortvarend uit de startblokken geschoten met winst in de Omloop van het Hageland, maar vooral met haar overwinning in de Boels Wereldbeker Ronde van Drenthe. Afgelopen zondag werd de Britse kopvrouw van Boels-Dolmans nog tweede in de Trofeo Alfredo Binda, waarmee zij haar leidendem positie in het wereldbekerklassement verstevigde.  Komende zondag wil zij in de leiderstrui van de Coupe du Monde schitteren in de Ronde van Vlaanderen

Sportieve uitdagingen blijven

Ploegleider Danny Stam werkt al vanaf 2012 met Armitstead samen, een jaar later kwam het duo in dienst bij Boels-Dolmans. Stam voorspelde toen al dat het bouwen van een topploeg tijd nodig had. “Het vraagt tijd om goed op elkaar ingespeeld te raken. Bovendien werkten we vorig jaar met een kleinere selectie waardoor een vaste kern alle topwedstrijden reed. Nu kunnen we ons meer focussen op bepaalde koersen en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Natuurlijk speelt het ook een rol dat we met onze versterkingen ook veel meer kracht in de breedte hebben en als team slagvaardiger kunnen zijn. Daarom ook zijn deze winter renster als Ellen van Dijk, Megan Guarnier, Christine Majerus en Katarzyna Pawlowska vast gelegd. Hoewel het momenteel qua prestaties nauwelijks beter kan, blijven er sportieve uitdagingen die ik graag wil helpen verwezenlijken. Bovenaan die lijst staat schitteren op het wereldkampioenschap ploegentijdrit, die titel willen we met de ploeg – liefst meerdere keren - behalen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl