Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Rijke en Metec in World Ports Classic

Vrijdag 04 april 2014

Elite men - De continentale teams van De Rijke en Metec hebben van organisator ASO een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan de World Ports Classic. Beide ploegen vormen samen met Team Belkin en Giant-Shimano het Nederlandse contingent op de deelnemerslijst.

Deze UCI 2.1-wedstrijd vindt plaats als blijvende herinnering aan de Tourstart in Rotterdam in 2010. Dit jaar voert de eerste rit van Rotterdam naar Antwerpen en worden start- en finishplaats de volgende dag omgekeerd. Verder staan de volgende teams aan het vertrek: OmegaPharma–QuickStep, Lotto-Belisol, Topsport Vlaanderen-Baloise, Wanty – Groupe Gobert, Wallonie - Bruxelles, AG2R La Mondiale, Team NetApp Endura, Bretagne - Séché Environnement, Cofidis, Solutions Crédits, Yellow Fluo, Astana Pro Team, MTN – Qhubeka, IAM Cycling en Katusha.

De Rijke blij

Volgens algemeen directeur Cor van der Wel is de selectie voor deze topkoers waar voornamelijk World Tour teams en Pro Continentale ploegen aan deelnemen een beloning voor de goede weg die Cycling Team De Rijke is ingeslagen. "Natuurlijk is het een eer dat we een uitnodiging hebben gehad voor deze wedstrijd. Wat het extra speciaal maakt, is dat we een Zuid-Hollands team zijn. Onze hoofdsponsor zit immers in Spijkenisse." Hoewel de tweedaagse een pittige klus zal worden voor het continental team, is Van der Wel absoluut niet bang dat De Rijke zal figureren tussen de grote ploegen. "De World Ports Classic is een vlakke koers, waarbij het vaak op een sprint uitdraait. Met iemand als Dylan Groenewegen hebben we dan meteen een kandidaat ritwinnaar. Dat bewees hij al in Mallorca eerder dit jaar waar hij maar nipt geklopt werd door Sacha Modolo van Lampre-Merida, die deze week nog tweemaal zegevierde in De Panne."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl