Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink terug in competitie in Baskenland

Vrijdag 04 april 2014

Elite men - Robert Gesink keert terug in competitie in de Ronde van het Baskenland nadat hij in de Tirreno-Adriatico met een blessure moest opgeven. Samen met Bauke Mollema voert hij de troepen van Team Belkin aan in deze Spaanse etappekoers.

Ook Stef Clement, ritwinnaar en eindwinnaar van het bergklassement in de Volta a Catalunya, behoort ook tot de manschappen van ploegleider Merijn Zeeman in het Baskenland, net als Jack Bobridge, Jonathan Hivert, Paul Martens, Lars Petter Nordhaug en David Tanner. Robert Gesink voelt zich weer de oude “Ik voel me goed en kijk er erg naar uit om weer te gaan koersen. Baskenland is een mooie koers en meerdere van ons hebben hier in het verleden al succes behaald. Het geeft aan dat er mogelijkheden zijn. We hebben een goed strijdplan en zijn erg ambitieus, maar moeten realistisch blijven. We beseffen dat we een heel hoog niveau moeten halen.”

Podium

Tijdens koersen in het Baskenland komt altijd het beste naar boven in Gesink, die in 2011 al eens derde werd in het eindklassement. Bauke Mollema mocht een jaar later ook als derde naar het podium. “Ik vind dit een van de mooiste gebieden in Spanje. Het fietsen leeft enorm in deze regio. Er komen altijd veel fans op de koers af en ze kennen ook echt alle renners. Ze hebben veel respect voor ons en dat is mooi om te zien. Ik krijg er altijd wel een boost van.”

 

 

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl