Van Dijk wint met lange solo Ronde van Vlaanderen

Zondag 06 april 2014

Women - Ellen van Dijk heeft op indrukwekkende wijze de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen op haar naam gebracht. De renster van Boels-Dolmans soleerde naar de winst na een vlucht van 25 kilometer en werd daarmee na Mirjam Melchers, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos de vierde Nederlandse op de erelijst van deze wedstrijd, die van 2004 wordt georganiseerd.

Voor Boels-Dolmans is het al de tweede zege in drie wedstrijden. Eerder won Lizzie Armitstead de Boels Ronde van Drenthe. De Britse was nu tweede. Met haar derde podiumplaats op rij blijft zij in het bezit van de wereldbekertrui bij de vrouwen. Emma Johansson (Orica-AIS) - winnaar van de Trofeo Binda - eiste de derde plek voor zich op. Voor Ellen van Dijk was het haar eerste wereldbekerzege na een lange reeks podiumplaatsen uit het verleden. Annemiek van Vleuten was op de vijfde plaats de tweede Nederlandse in de top 5. Haar ploeggenoten Anna van der Breggen (bergklassement), Iris Slappendel (sprintklassement) en Pauline Ferrand Prevot (jongerenklassement) eisten de truien van de drie nevenklassementen op. Van der Breggen werd zesde.

'Plan werkte'

Een glunderende Danny Stam zag zijn rensters 1 en 2 worden en was daar uiteraard heel gelukkig mee. "Ons voorseizoen is nu al geslaagd, maar natuurlijk proberen we deze lijn nog zo lang mogelijk door te trekken. Er is een mooie wisselwerking ontstaan in de ploeg in het algemeen, maar ook tussen Armitstead en Van Dijk. Ellen heeft een groot aandeel in het succes van Lizzie gehad de afgelopen weken, maar we zien nu dat de samenwerking ook voor haar heel goed uitwerkt. We hadden het punt uitgezocht waarop Ellen zou weg rijden. Ik wist dat ze het vol kon houden, maar we hadden Lizzie natuurlijk achter de hand voor het geval de achtervolgers er bij zouden komen. Het i wel heel bijzonder als zo'n plan op deze manier slaagt."

 

Droomscenario

Ellen van Dijk genoot na afloop nog uitgebreid na van haar prestatie. "We waren met een supersterk team vandaag, we voelden dat we de sterksten in de wedstrijd waren. Ik ging zoals gepland op de Kruisberg en hield het vol. Lizzie zat daarachter en ik weet dat het heel frustrerend was voor Johansson en Longo Borghini om te weten dat zij het anders nog af zou maken voor de ploeg, mocht ik terug gehaald worden. Dat het zo loopt is een droomscenario. Ik ben precies op tijd in de vorm om deze prestatie te kunnen leveren. Door ziekte in de winter was het voorjaar iets moeizamer dan anders, maar ik voelde me elke week beter worden. Met dit als absoluut hoogtepunt. Ik ben er ongelofelijk blij mee. Als je zo vaak dichtbij bent geweest in een wereldbeker, dan is het mooi dat het nu lukt en geweldig dat dit in Vlaanderen gebeurt."

 

 

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl