Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint Omloop van de Glazen Stad

Zondag 06 april 2014

Elite men - Dylan Groenewegen heeft de Omloop van de Glazen Stad gewonnen. De renner van Team De Rijke won onlangs ook al een rit in de Tour de Normandie. Remco te Brake eindigde als tweede, Johim Ariesen legde beslag op een derde stek.

,,Ik had problemen met mijn schoen, wilde nog van schoeisel wisselen, maar dat bleek op anderhalve ronde van de streep een te groot risico waarop ik met één been volle bak moest doortrappen en zo ook nog de sprint ben aangegaan,’’ aldus verbaasde de 20-jarige Amsterdammer zichzelf dit mankement tot achter de meet met een zege overwonnen te hebben. ,,Deze overwinning is weer goed voor de moraal in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen voor beloften aanstaande zaterdag. Ik ben dit seizoen sterker geworden, de vorm is goed, dus zie ik wel.’’

Wedstrijdverloop

De 30e editie van de Omloop van de Glazen Stad over 175 kilometer door het Westland en het Delfland met scherprechters als De Gaag en de Maasdijk kende naast de gewoonlijk diverse valpartijen met Niek Hooghiemster (Baby Dump) met een sleutelbeenbreuk als de meest ongelukkige ook verschillende uitlooppogingen. Pim de Beer (Baby Dump), Edwin de Graaff (Amstel-Olympia-Bataaf) en Sander Oostlander (Jan van Arckel) zagen hun poging na een maximale voorsprong van een halve minuut nabij Rotterdam The Hague Airport stranden. In de straten van Delft, na ruim 85 kilometer formeerde zich een kopgroep van zes man met daarin de Brabanders Bram de Kort (Metec) uit Dongen, Rens te Stroet (Jo Piels) uit Keijenborg, Pim de Beer (Baby Dump) uit Bakel, Bart Buijk (DRC de Mol) uit Hardinxveld-Giessendam, Rotterdammer Tim Rodenburg (Restore Cycling) en thuisrijder Sjoerd Kouwenhoven (De Rijke) uit Honselersdijk.

Samenwerking stokte

De leiders lieten de carrousel aanvankelijk geolied ronddraaien, maar toen er een mankement in de samenwerking opdook, verdween de maximale voorsprong van anderhalve minuut als sneeuw voor de zon en kon het spel na de 55-kilometer lange vlucht opnieuw beginnen. Arvid de Kleijn uit de Croford-formatie probeerde een forcing te maken met Joey van Rhee (Jo Piels) en de Belgische winnaar van de Ronde van Zuid-Holland, Dries Hollanders (Metec), die zich in het Westland uitstekend thuis voelt. Het trio staakte de strijd na de eerste passage in Kwintsheul al snel, waarop Floris Gerts uit het Rabobank Development Team voor de jagende meute uit wilde blijven. De inwoner van Voorschoten kreeg hulp van Paul Moerland (Croford) en de Belg Lander Seynaeve (EFC Omega Pharma-Quick Step), maar ook deze poging kreeg geen groen licht van het peloton. Dus maakten de treintjes zich op voor de sprint. De 20-jarige Dylan Groenewegen, die werd gelanceerd door zijn ploeggenoot Coen Vermeltfoort, kwam als vijfde door de bocht, waarop hij op de Harteveldlaan in Kwintsheul tot groot genoegen van hoofdsponsor Leen de Rijke en teammanager Iwan van Zandbeek achtereenvolgens Remco te Brake en Johim Ariesen het nakijken gaf. ,,Je hebt niets aan de tweede plek, dit is een baalplaats,’’ uitte Remco te Brake zijn teleurstelling. Ik ben de sprint op driehonderd meter van de streep aan gegaan, maar deze lag tien meter te ver.’’ Ploeggenoot Johim Ariesen stond beteuterd op het podium voor zich uit te sturen. ,,Dit is nu de derde keer dat ik met een derde plaats genoegen moet nemen. Het was wellicht een communicatiefoutje, want ik verbaasde me over het feit dat ik Remco met Dylan Groenewegen in zijn wiel langs mij heen zag komen.’’

30e Omloop van de Glazen Stad voor elite/beloften in Kwintsheul: 1. Dylan Groenewegen (De Rijke) 172 kilometer in 3.55.23 uur, 2. Remco te Brake (Metec), 3. Johim Ariesen (Metec), 4. Geert van der Weijst (Jo Piels), 5. Taco van der Hoorn (Belkin De Jonge Renner), 6. Coen Vermeltfoort (De Rijke), 7. Mitchell Huenders (WV Noord-Holland), 8. Rens te Stroet (Jo Piels), 9. Jelle Wolsink (Metec), 10. Marco Brus (Baby Dump).

Dan Rolandus

 

Foto: © Roland Godschalk



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl