Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans in winning mood naar Energiewacht Tour

Maandag 07 april 2014

Women - De top van het vrouwenwielrennen staat vanaf woensdag aan het vertrek in de Energiewacht Tour.  In de Ronde van Vlaanderen was alvast te zien wat voor vuurwerk er in de vijfdaagse Groningse etappekoers voor vrouwen verwacht mag worden. Zowel Ellen van Dijk, die met een solo van 25 kilometer deze wereldbekerwedstrijd op haar naam bracht, als wereldbekerleidster Lizzie Armitstead staan aan het vertrek. Beide rensters rijden voor Boels-Dolmans.

Van Dijk heeft er al weer zin in. “Ik geniet nog heel even na van mijn eerste wereldbekerzege uit mijn loopbaan, die ik uitgerekend in de prachtige Ronde van Vlaanderen mocht behalen. Maar daarna gaat de knop weer om en richten we ons als team op de Energiewacht Tour.  Vorig jaar won ik deze wedstrijd en legde ik de basis voor de zege in de individuele tijdrit in Winsum. Deze keer zal onze troefkaart de ploegentijdrit zijn. In Vlaanderen lieten we al zien dat we als team enorm sterk zijn in de breedte en bovendien hebben we vorige week net met fietsensponsor Specialized tests gedaan om onze ideale zitpositie vast te stellen. De Energiewacht Tour is een mooie eerste testcase om te kijken hoe dit uitpakt, maar zal ook een belangrijke rol spelen in onze ambitie om in het klassement te scoren.”

Smaakt naar meer

Ploegleider Danny Stam van Boels-Dolmans hoopt de lijn van de afgelopen weken – waarin twee van de drie wereldbekers werden gewonnen met Armitstead (Ronde van Drenthe) en Van Dijk (Vlaanderen) – door te trekken in de provincie Groningen. “Ons voorjaar is al geslaagd, maar die mooie prestaties smaken wel degelijk naar meer. We willen deze vormpiek zo lang mogelijk vast houden in de eerste maanden van het vrouwenseizoen en dus ook in deze wedstrijd voor de winst mee doen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl