Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse teams mikken op Bos en Kittel in Scheldeprijs

Maandag 07 april 2014

Elite men - Zowel Team Belkin als Giant-Shimano zetten in op hun snelle man in de Grote Scheldeprijs: respectievelijk Theo Bos en Marcel Kittel. Bij Belkin gebruiken Lars Boom en Sep Vanmarcke de wedstrijd als voorbereiding op Parijs-Roubaix.

Theo Bos heeft de afgelopen weken hard getraind en is klaar voor de komende wedstrijdperiode, die woensdag wordt ingeluid met de Scheldeprijs, meteen een belangrijke wedstrijd. “Ik ben in 2012 al eens derde geworden en hoop die prestatie dit jaar te verbeteren. We hebben een sterke ploeg en dus zie ik de altijd onrustige finale met vertrouwen tegemoet. Het zal een enorm gevecht worden en controle houden zal lastig zijn, maar met deze jongens denk ik dat het kan.” De benen van Bos voelen in ieder geval goed en klaar. “Ik heb na de Handzame Classic prima kunnen trainen en ben zeer content met mijn vorm. Ik heb veel voldoening gehaald uit mijn trainingsblokken en heb het gevoel dat ik hiermee vooruit kan. Ik kijk er heel erg naar uit om woensdag weer te koersen.”

Alternatieven

Bij waaiervorming is de ploeg niet direct geklopt, zegt ploegleider Michiel Elijzen. "We mikken op Bos. Maar mocht het anders lopen dan is dat niet erg. We hebben meerdere ijzers in het vuur. Ook Barry Markus, die vorig jaar al derde werd, en Moreno Hofland zijn snel.”  Verder zijn  Graeme Brown, Nick van der Lijke en Dennis van Winden aanwezig.

Giant-Shimano

Bij Giant-Shimano is Marcel Kittel de troef, hij krijgt ondersteuning van Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder, Albert Timmer, NIkias Arndt, Bert de Backer en Cheng Ji.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl