Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slagter en Poels in top 15 in Baskenland

Maandag 07 april 2014

Elite men - De Nederlandse coureurs konden in de openingsetappe van de Ronde van het Baskenland niet mee met de allerbesten. Alberto Contador won de rit namens Tinkoff-Saxo, terwijl renners als Tom-Jelte Slagter, Robert Gesink en Wout Poels net buiten de top 10 eindigden.

Bauke Mollema moest op de slotklim de anderen laten gaan. Slagter was op de dertiende plaats de beste landgenoot voor Wout Poels (veertiende) en Robert Gesink (zestiende). De drie verloren ruim twintig seconden op Michael Kwiatkowski die als derde over de streep kwam na Contador en Alejandro Valverde. Robert Gesink moest op een ongelukkig moment van fiets wisselen en klimmen op de fiets van Belkin-ploeggenoot Stef Clement. Daarmee werden op de steile slotklim Alto de Gaintza al de eerste verschillen gemaakt in deze etappekoers.

Gesink en Mollema

Gesink baalde na afloop als een stekker. “Vandaag was een lastige dag en normaal ligt me dat wel. De pech heeft me echter veel tijd en energie  gekost. Het kostte veel kracht om op een andere fiets te achtervolgen.  Ik had verder van voren kunnen zitten. Ik voel me echter goed en de  mogelijkheden liggen nog open. Ik hoop de komende dagen te stijgen.  Contador en Valverde zijn ver weg, maar de rest zit daarachter op een  postzegel.” Bauke Mollema kende maandag een slechte dag  en verloor negen minuten. “We hebben hier geen verklaring voor”, sprak  Zeeman. “Bauke voelde zich goed en snapt het zelf ook niet. Het is voor  hem nu zaak om te blijven vechten en te verbeteren richting de  klassiekers.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl