Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild pakt draad weer op in Energiewacht Tour

Woensdag 09 april 2014

Women - Kirsten Wild heeft in Delfzijl de openingsrit van de Energiewacht Tour gewonnen. De renster van Giant-Shimano toonde zich na 93 kilometer de snelste in de massaprint en verwees daarbij Britse Lizzie Armitstead (tweede) en de Belgische Jolien d'Hoore (derde) naar de overige podiumplaatsen.

Een groep van circa honderd rensters liep in de slotfase weer samen nadat de ploegen van Wild en Armitstead in de eerste van vier omlopen hadden geprobeerd de boel uiteen te doen slaan.Wild - vorig jaar goed voor vier van de zes ritzeges in de Groningse etappekoers - kijkt vooralsnog vooral naar dagsuccessen in deze ronde. "Het klassement wordt hier waarschijnlijk vooral in de ploegentijdrit van vrijdag gemaakt, dus dan weet ik pas of ik daar ook uitzicht op heb. Ik richt me vooralsnog vooral op dagsuccessen. We probeerden al wel een schifting door te voeren in de beginfase, maar toen dat niet lukte, had ik er geen problemen mee dat er weer een grote groep samen liep. Of ik nu een sprint win van twintig of van honderd rensters, dat maakt dan ook niet uit. Als bonus pak ik hier wel een paar seconden, maar Armitstead hield de schade duidelijk ook beperkt."

Vroege schifting teniet gedaan

Direct vanuit het vertrek werd er aangevallen door een groep van 28 rensters. Daarbij de hele ploeg van Giant-Shimano en vijf van de zes rensters van Boels-Dolmans. Rabo-Liv (met alleen Brand) en Specialized-Lululemon (met twee rensters) hadden de slag gemist en wisten de kloof van veertig seconden uiteindelijk toch nog te dichten. Van achteren kwam ook nog een tweede groep terug en werd het toch nog een omvangrijk peloton dat richting Delfzijl trok voor de sprint. In de laatste tien kilometers probeerden onder anderen Vera Koedooder (Bigla), Christine Majerus ((Boels-Dolmans) en Gracie Elvin (Orica-AIS) nog een massale aankomst te voorkomen, maar niemand kreeg nog de ruimte.

Armitstead tevreden

Lizzie Armitstead werd zowel in de bonisprint onderweg als in de eindsprint tweede. "Ik ben wel snel, maar beschouw mezelf niet echt als een sprintster van het kaliber Kirsten Wild. Ik kan er dus ook prima mee leven dat ik hier tweede word. De boniseconden heb ik wel. Het is de bedoeling om tot de ploegentijdrit zoveel mogelijk rensters voorin het klassement te hebben en dan hopen we daar als ploeg een slag te slaan. We hebbe ambities om op de WK-ploegentijdrit om de prijzen mee te doen dit jaar en speciaal voor deze wedstrijd hebben we vorige week uitgebreide fietsmetingen gehad bij onze sponsor Specialized. Hopelijk kunnen we hier onze verwachtingen waar maken."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl