Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint haar tweede in de Energiewacht Tour

Donderdag 10 april 2014

Women - De tweede etappe van de Energiewacht Tour is gewonnen door Kirsten Wild. In de etappe met start en finish in de gemeente Westerwolde over 117 kilometer toonde zij zich wederom de snelste van het pak na een overigens zeer attractieve rit.

In de slotfase werden Tiffany Cromwell (Specialized-Lululemon) en Claudia Hausler (Giant-Shimano) nog tot de orde geroepen. Daarvoor was er ook een aanval van Jessie Maclean (Orica-AIS) die meer dan een minuut voor de meute uit soleerde in de slotronde, maar toch nog snel gegrepen werd toen daar de snelheid omhoog ging. Daarvoor was een groep van ruim dertig rensters in de aanval gegaan met daarbij wel de nummers één en twee van het klassement, Wild en Armistead, maar zonder nummer drie Jolien d'Hoore. Haar team Lotto-Belisol wist de schade echter te repareren. Uiteindelijk arriveerde - net als woensdag - een grote groep aan de meet.

Recordkoers

Gisteren won Wild ook al in Delfzijl. De Zwolse sprintster van Giant-Shimano lijkt daarmee op recordkoers. In de editie van 2013 won zij vier ritten. Barbara Guarischi (Ale Cipollini) werd dit keer tweede, Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans) derde. Wild verstevigt met de tweede dagwinst op rij haar leidende positie in het algemeen klassement. Morgenochtend wacht de rensters een rit-in-lijn, in de middag staat een ploegentijdrit op de rol. Wild denkt dat een sprint niet alleen in haar belang is. "Met het oog op de ploegentijdrit is iedereen toch voorzichtig met het klassement. Niemand wil elkaar nog teveel ruimte geven." De Zwolse erkent dat ze normaal gesproken de snelste is in dit pak. "Normaal heb je ook nog rensters als Bronzini en Hosking die het me moeilijk maken, maar hier blijft het ook opletten met mensen als Armitstead. Maar we rijden hier als team natuurlijk hier ook echt voor de massasprint, daar is de ploeg ook op afgestemd. Dat zal niet voor alle teams gelden." In het klassement heeft Wild nu tien seconden voor op Armitstead. Een groep van ruim twintig rensters staat inmiddels op 25 seconden. Daarachter zijn de verschillen al verder opgelopen.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl