Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Poels wint in de Ronde van het Baskenland

Donderdag 10 april 2014

Elite men - Wout Poels heeft de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Limburger van OmegaPharma-QuickStep reed op de slotklim weg uit een elitegroepje, waar ook  Tom-Jelte Slagter en Bauke Mollema deel van uitmaakten, en hield stand tot op de finish.

Slagter werd vierde, Mollema eindigde als vijfde. Robert Gesink verloor vandaag tijd op de favorieten voor het klassement. In de rangschikking stijgt Poels naar een negende plaats, Slagter staat elfde. De Nederlanders waren goed in beeld vandaag in deze etappe, Tom Dumoulin trok ten aanval, maar zag de favorieten voor de slotklim het heft in handen nemen.

Kende finale

Poels was degene die profiteerde van het pokerspel tussen Alberto Contador en Alejandro Valverde. "Het was een lange, lastige rit. Het tempo lag vanaf het allereerste begin hoog. Naast onze klassementsambities was er ook ruimte om voor ritwinst te gaan. Toen de favorieten naar elkaar keken, benutte ik die situatie in mijn voordeel en ging. Ik  kende finale van vorig jaar en wist dat het mogelijk zou zijn om de finish alleen te bereiken als je met voorsprong op de klim arriveerde.  Ik ben heel blij dat het lukte en ik laat zien dat ik terug ben gekeerd op dit hoge niveau na mijn valpartijen uit het verleden, in het bijzonder die van de Tour. Ik voelde me al vanaf het begin van het seizoen goed en heb deze kans met twee handen gegrepen."

Foto: © OPQS/Tim de Waele

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl