Koedooder soleert naar ritwinst en leiderstrui

Vrijdag 11 april 2014

Women - Vera Koedooder is in Eelde winnares geworden van de derde etappe van de Energiewacht Tour. De renster van Team Bigla arriveerde solo aan de streep met genoeg voorsprong om ook de leiderstrui over te nemen. De altijd aanvalslustige Koedooder kreeg daarbij eindelijk loon naar werken.

Ook wel omdat de ploegen van Giant-Shimano en Boels-Dolmans in de achtervolging niet voor elkaar de kastanjes uit het vuur wilden halen. Onttroond leidster Kirsten Wild meende na afloop dat het niet aan haar was. "In de ploegentijdrit zijn wij niet de favoriet, dus hebben we ons niet tot een achtervolging laten dwingen."Danny Stam, ploegleider bij Boels-Dolmans speelde hetzelfde spel. 'Wij hebben de trui niet te verdedigen en die eindzege is ook geen garantie. Maar natuurlijk hebben we de situatie niet te ver uit de hand laten lopen." Koedooder heeft ongeveer anderhalve minuut voorsprong op de concurrentie. Daar is Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans) nu weg gevallen door een val net buiten de laatste drie kilometer.

Mikken op dagsucces

Koedooder was erg blij met haar zege. "Ik val vaak aan en meestal is het voor niets, maar dit is al die inspanningen waard geweest. We kwamen hier niet voor het eindklassement en mikten op dagzeges. In de eerste twee dagen waren de sprinters van onze ploeg goed voorin de uitslag, vandaag waagde ik de uitval. Ik kreeg een Australische mee die ik op vijftien kilometer van de streep wist af te schudden. Toen was het nog een eind naar de finish, maar gelukkig heb ik al heel wat aanvalskilometers in de benen en had ik goede hoop het vol te houden. Naar het klassement kijk ik nog altijd niet, we gaan ons best doen, maar deze dagzege maakt de ronde al geslaagd." Later vandaag volgt een ploegentijdrit over 15 kilometer rond Midwolda.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl