Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Specialized-Lululemon wint ploegentijdrit Energiewacht Tour

Vrijdag 11 april 2014

Women - Specialized-Lululemon heeft de 15,1 kilometer lange ploegentijdrit in de Energiewacht Tour gewonnen. De ploeg van Chantal Blaak bleef de Nederlandse formaties Boels-Dolmans (tweede) en Rabo-Liv (derde) respectievelijk zeven en veertien seconden voor.

Vera Koedooder behoudt de leiderstrui. Zij heeft nu 31 seconden voor op Trixi Worrack (tweede) en 33 tellen op Lisa Brennauer en Tiffany Cromwell (derde en vierde) van Specialized-Lululemon. Kirsten Wild bezet de vijfde plaats op 40 seconden. Koedooder gaat dus het slotweekeinde in als leidster en dat had ze vanmorgen vroeg niet durven dromen. "Het is een prachtige dag geweest voor mij en voor mijn team. De ochtendetappe ging heel goed, maar ook in de ploegentijdrit kon ik mijn bijdrage leveren. Nu is het even afwachten hoe de benen zaterdag aanvoelen. Ik ga natuurlijk de trui niet weg geven, maar of we dit als ploeg aan kunnen is zeer de vraag natuurlijk. Er is een hevige concurrentie, dus we zullen zien hoe het gaat. De ronde kan nu al niet meer kapot voor mij, eerlijk gezegd."

Blaak tevreden

Chantal Blaak rondde een voor haar spannende middag succesvol af rond Midwolda met de dagwinst voor Specialized-Lululemon. "Het is heel mooi om hier te winnen. Ons team is wereldkampioen ploegentijdrit en vier rensters daarvan reden hier ook. Tiffany Cromwell en ik waren de nieuwkomers, dus er lag wel wat druk op onze schouders. Ik denk dat ik mijn aandeel goed heb kunnen leveren, al kan het natuurlijk altijd beter, maar dat we hebben gewonnen is hoofdzaak hier in de Energiewacht Tour."

Kennismaking

Voor Ellen van Dijk was de ploegentijdrit juist een kennismaking met haar nieuwe team Boels-Dolmans in de ploegentijdrit. "Ik was gewend om te winnen met Specialized-Lululemon, maar ik vind dat we het hier als team goed gedaan hebben" aldus de wereldkampioene tijdrijden. "Omdat we met vijf rensters gestart zijn - Kasia Pawlowska was met een hersenschudding vandaag niet meer opgestapt - misten we natuurlijk niet alleen routine maar ook een belangrijke pijler voor ons team. Dat alles in gedachten houdend, kan ik er wel mee leven. Al had ik natuurlijk liever gewonnen."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl