Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos past voor Energiewacht Tour en Gelderland

Dinsdag 26 maart 2013

Women - Marianne Vos rijdt in april niet mee in de Energiewacht Tour en de Ronde van Gelderland. De olympisch kampioene voert MTB-verplichtingen aan als reden. Ploegleider Koos Moerenhout zegt erover: 'We moeten de balans vinden tussen, weg, mountainbike en rust.'

In 2011 en 2012 was Vos wel te zien in de vijfdaagse Groningse rittenkoers Energiewacht Tour, dit jaar komt deelname in het gedrang omdat de renster van Rabobank-Liv/Giant een internationale MTB-wedstrijd rijdt in Norg in het sloteweekeinde van deze etappewedstrijd. De Ronde van Gelderland wordt als te belastend ervaren net een paar dagen voor de Waalse Pijl. Deze wereldbekerwedstrijd rijdt Vos wel, net als de Ronde van Vlaanderen.

Balans bewaken
Moerenhout: “Marianne wil dit seizoen graag wat mountainbikewedstrijden rijden. Maar je kunt dan niet ook nog hetzelfde wegprogramma blijven rijden. Marianne kan veel aan, maar we willen haar graag op haar gebruikelijke, hoge niveau houden. Haar zesde plaats in de Trofeo Alfredo Binda van afgelopen zondag laat zien dat ook Marianne gewoon maar een mens is, die ook wel eens een mindere dag kan hebben. Geen reden tot paniek, maar de balans tussen wedstrijden en rust moet wel enigszins bewaakt worden.”

Begrip in Apeldoorn

 De organisatie van de Ronde van Gelderland – die vorig jaar riep de wedstrijd te schrappen in het geval van weer een jaar afwezigheid van Vos – toont begrip voor het besluit. Koersdirecteur Wim Kuiper: “We blijven hopen dat Marianne weer een keer komt rijden, maar begrijpen dat ze niet overal aan de start kan komen. We hebben verder een sterk veld en daar moeten we gewoon tevreden mee zijn.”

Foto: (C) SportfotoTags: Vos

Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl