Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Hart Robert Gesink lijdt onder stress'

Dinsdag 15 april 2014

Elite men - Robert Gesink heeft volgens het Algemeen Dagblad en de NOS te kampen met hartritmestoornissen, die het gevolg zijn van stress. Volgens de krant zal de renner daardoor voorlopig niet in actie komen, ook niet in de Amstel Gold Race van komende zondag dus.

De krant zegt dat paniekaanvallen al een aantal keren hebben geleid tot de hartproblemen en dat dit  onder meer  gebeurde tijdens de Giro van 2013. Vorige week stapte Gesink opnieuw af in de Ronde van het Baskenland. De NOS zegt dat de problemen zich voor het eerst voor deden op het NK in 2011 in Ootmarsum toen Gesink plots in de teambus stapte na net daarvoor gedemarreerd te zijn. Intern zou hij al vaker hebben aangegeven bang te zijn dat zijn loopbaan voortijdig zou eindigen als gevolg van de problemen.

Geen druk

Team Belkin nam afgelopen Tour de France nadrukkelijk de druk weg bij Gesink door Bauke Mollema en Laurens ten Dam als kopmannen aan te wijzen. Binnen en buiten de ploeg was toen al wel duidelijk dat Gesink het best presteert in wedstrijden waar de focus van de media en de grote massa niet op gericht zijn zoals de Tour of Oman, de Tour of California en de WorldTour-wedstrijden in Canada. Zo won hij vorig jaar nog de GP de Quebec. In 2009 was Gesink derde in de Amstel Gold Race, een jaar later werd hij vijfde in de Tour de France. Maar toen was kopman Denis Menchov bliksemafleider.

Foto: © Sportfoto/George Deswijzen

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl