Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Energiewacht Tour voor sprinters en tijdrijders

Dinsdag 26 maart 2013

Women - De derde editie van de Energiewacht Tour mag zich van 3 tot en met 7 april opnieuw verheugen in een internationaal topveld met de beste vijf vrouwenploegen van de wereld op de startlijst. Daarop vallen met name de namen van Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten, nationaal tijdritkampioene Ellen van Dijk en de olympische kampioenes Dani King en Laura Trott op.

Ook oud-winnares Adrie Visser (2011) – met Groningse roots – is dit jaar opnieuw van de partij.De Energiewacht Tour heeft als doel het vrouwenwielrennen en de provincie Groningen (in al haar veelzijdigheid) te promoten. 

14 internationale teams

De teams hebben de internationale  etappewedstrijd voor vrouwen– van 3 tot en met 7 april – in de armen gesloten. Maar liefst veertien internationale vrouwenteams, vier nationale teams en de zeven belangrijkste Nederlandse clubteams melden zich bij koersdirecteur Thijs Rondhuis  om deel te mogen nemen aan deze vijfdaagse rittenkoers. In het etappeschema vallen dit jaar met name de tijdrit in Winsum – op het parcours van het NK Tijdrijden dat later in het jaar op dezelfde plek verreden wordt – en de slotetappe in de stad Groningen op. Het is voor het eerst dat de wedstrijd aankomt in de provinciehoofdstad.

Kampioenenbal

Op de startlijst van de Energiewacht Tour staat Annemiek van Vleuten van Rabobank, die vorig jaar Nederlands kampioene op de weg werd en daarmee het rood-wit-blauw komt showen in Groningen. Ellen van Dijk is nationaal kampioene tijdrijden en stond in de eerste twee wereldbekerwedstrijden van dit seizoen als tweede en derde op het podium. Maar ook de Britse wielersterren Dani King, Laura Trott (olympische kampioenes op de baan) en Elizabeth Armitstead (de nummer twee van de olympische wegwedstrijd in Londen) komen in actie, net als Europees kampioene puntenkoers Stephanie Pohl.  In de sprints wordt het uitkijken naar de sprintcapaciteiten van Kirsten Wild (die deze maand al twee Vlaamse klassiekers won), oud-wereldkampioene Giorgia Bronzini en de Australische Chloe Hosking.  In het klassement moeten Van Dijk en Van Vleuten rekening houden met de Duitse Trixi Worrack, Loes Gunnewijk en Adrie Visser. Titelverdedigster Ina-Yoko Teutenberg ontbreekt als gevolg van een hersenschudding.

De teams die dit jaar meedoen zijn: Rabobank-Liv/Giant, Orica-AIS, Hitec,  Specialized-Lululemon, Wiggle-Honda, Boels-Dolmans, Bigla, Futurumshop.nl, MCipollini, Sengers, Argos-Shimano, Lotto-Belisol, Team CTC, Duitse selectie, Belgische selectie, Zwitserse selectie en Amerikaanse selectie,  Bike4Air-NWV Groningen, Water Land en Dijken, Peoples Trust, Restore, Jan van Arckel, Ronald McDonald Huis en Parkhotel Valkenburg.

Foto: (C) SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl