Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans mikt opnieuw op topklassering in Waalse Pijl

Dinsdag 22 april 2014

Women - Hoewel ploegleider Danny Stam met Lizzie Armitstead de leidster in de wereldbeker in huis heeft en ook in de team ranking van de Coupe du Monde aan kop gaat, zet hij met het Boels-Dolmans Cycling Team woensdag in de Waalse Pijl in op een zo hoog mogelijke dagklassering.

 “Als je zo vroeg in deze competitie al verdedigend gaat rijden, krijg je niet de mooiste koersen. Ik wil juist met de ploeg het vrouwenwielrennen helpen promoten met een aanvallende stijl van rijden, zeker ook omdat dit ons in de eerste wedstrijden resultaat heeft gebracht met de winst van Lizzie Armitstead in de Ronde van Drenthe en de zege van Ellen van Dijk in de Ronde van Vlaanderen.  De leiding in de klassementen is een mooie bijkomstigheid.”

Vier keer top 12 

Stam brengt naast Armitstead en Van Dijk ook Jessie Daams, Kasia Pawlowska, Megan Guarnier en Christine Majerus aan het vertrek in de vierde wereldbekermanche van het seizoen. Een wedstrijd die start en finisht op de Muur van Huy, de steile slotklim die de afgelopen jaren bij de vrouwen (maar ook bij de mannen) altijd beslissend is geweest. Stam: “Ik denk dat we als team een aantal sterke troeven hebben. Vorig jaar reden vier rensters bij de eerste twaalf met Ellen van Dijk (zesde), Jessie Daams (tiende), Kasia Pawlowska (elfde) en Lizzie Armitstead (twaalfde). Eenmaal bij de Muur aangekomen is het zaak om goed gepositioneerd aan de voet te geraken en dan is de slotklim eerlijk genoeg om de besten voorin de uitslag te krijgen.” 

Open koers welkom 

Al hoeft van Stam zeker geen heel peloton aan de laatste beklimming van de Muur te beginnen. “We staan er altijd voor open om te koersen, dus mocht het eerder in de koers ontploffen, dan zijn we daar klaar voor. Maar we gaan niet als enigen proberen een beslissing te forceren ten koste van alles. De rensters die je kwijt wilt raken – de belangrijkste concurrenten – blijven normaal gesproken namelijk wel bij de les.”

Foto: © Sportfoto Jessie Daams, de Vlaamse met Nederlandse roots, was vorig jaar tiende in de Waalse Pijl

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl