Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bras mist Vlaanderen door hersenschudding

Dinsdag 26 maart 2013

Women - Martine Bras mist haar laatste Ronde van Vlaanderen. De renster van het Boels Dolmans Cycling Team kwam op training ten val en liep daarbij een hersenschudding en flinke schaafwonden aan het gezicht op. De in Vlaanderen woonachtige Nederlandse liep geen breuken op.

Voor Bras is het extra zuur dat ze aan haar laatste seizoen bezig is en dus geen kans krijgt om nog eens aan te treden in de Vlaamse Hoogmis.

Wat is er gebeurd, Martine?

"Ik reed op training een rondje dat ik al wel honderd keer heb afgelegd. Na een bocht lag er wat grint op de weg en voor ik het wist sloeg mijn voorwiel weg. Ik sloeg tegen de grond en wilde eigenlijk weer verder. Maar toegesnelde mensen vertelden toen dat dit onverstandig was en dat mijn hoofd zo bloedde. Toen ik voelde en een hand vol bloed had, heb ik gevraagd of ze een ambulance wilden bellen. In het ziekenhuis werden een aantal flinke schaafwonden in mijn gezicht - gelukkig brak ik niets - en een zware hersenschudding vastgesteld.''

Bizar is dat je vorig jaar rond deze tijd ook viel, toen op training op het circuit van Zolder?

"Ik dacht er deze week nog aan dat ik die periode moest afsluiten door nog een keer op die plek te trainen. Maar nu lag ik weer, maar dan ergens anders. Het is bizar en emotioneel ook best zwaar dat dit gebeurd is. Geluk bij een ongeluk is dat ik er minder slecht aan toe ben. Toen had ik mijn schouder ontwricht en kreeg ik als diagnose een hersenkneuzing mee. Over dat herstel heb ik extreem lang gedaan, het heeft me eigenlijk tot het einde van het seizoen achtervolgd. Dat is nu hopelijk anders, al blijft het heel zuur om nu de Ronde van Vlaanderen weer te moeten missen en te beseffen dat je er nooit meer zal rijden.'

Wanneer kunnen we je weer in koers verwachten?

"Ik heb van vorig jaar geleerd goed naar mijn lichaam te luisteren en zal één en ander ook goed moet ploegleider Danny Stam bespreken. Na de Ronde van Vlaanderen had ik een trainingskamp op Mallorca gepland. Daar hoop ik naar toe te kunnen gaan en probeer daar wat op te fiets te zitten. Normaal gesproken zou ik de Waalse Pijl rijden, maar of dat lukt, is heel onzeker. Dat is natuurlijk ook niet de minste wedstrijd om weer te beginnen. Ik moet het simpelweg maar afwachten."

Foto: (C) SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl