Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dutch Food Valley Classic:van Arnhem naar Veenendaal

Vrijdag 25 april 2014

Elite men - De Dutch Food Valley Classic start komend jaar vanuit Arnhem. De UCI 1.1-klassieker  finisht opnieuw in Veenendaal. Vorig jaar lag de finishlijn enkele kilometers buiten deze plaats maar kreeg de organisatie opnieuw een massasprint.

Toen was het doorgaan van de ronde tot het laatst onzeker. De editie van 2013 werd gewonnen door Elia Viviani, daarvoor werd Theo Bos twee keer als winnaar gehuldigd. De wedstrijd staat dit jaar voor 22 augustus op het programma.De 29ste editie voert vanaf de start door een heuvelachtig parcours, met onder meer de Posbank, die net als afgelopen jaar weer diverse malen wordt beklommen.. Mede door de steun van de gemeente Arnhem en Veenendaal en de Provincie Gelderland is het mogelijk om de koers ook in 2014 te organiseren.  

Vernieuwing

Naast de nieuwe startlocatie werkt de organisatie verder aan het verder doorvoeren van innovaties in de koers, zoals het bevestigen van camera’s op de fietsen van de renners, en het organiseren van diverse evenementen rondom de koers. De organisatie is tevens van plan om de naam van de koers te wijzigen, passend bij de nieuwe situatie. Ook suggesties uit het publiek zijn hierbij van harte welkom en kunnen via Facebook (Dutch Food Valley Classic) en www.dfvc.nl worden gegeven.

De Dutch Food Valley Classic start op vrijdag 22 augustus om 15.00 uur vanuit het centrum van Arnhem (exacte locatie wordt later bekend gemaakt) en eindigt rond 19.30 uur op de Kerkewijk in Veenendaal.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl