Van Dijk wint tijdrit Borsele in regenboogtrui

Vrijdag 25 april 2014

Women - Ellen van Dijk is in 's-Heerenhoek winnares geworden van een individuele tijdrit over 19,9 kilometer. De rit tegen de klok betekende de eerste zege van de renster van Boels-Dolmans in haar regenboogtrui van wereldkampioene tijdrijden.

Van Dijk won deze tijdrit ook vorig jaar. Na haar winnende race in Florence op het WK had Van Dijk nog geen individuele tijdrit gereden. De tijdrit van vandaag telt mee voor de KNWU Tijdritcompetitie. Chantal Blaak ging lang aan de leiding in deze wedstrijd, maar werd door de als laatst gestarte Van Dijk van de virtuele koppositie verstoten. De wereldkampioene bleek negen seconden sneller. De Amerikaanse Tayler Wiles gaf dertien tellen toe op de derde plaats. De top 10 werd verder gevuld door achtereenvolgens Lisa Brennauer, Anna van der Breggen, Shara Gillow, Roxane Knetemann, Karol-Ann Canuel, Loes Gunnewijk en Annemiek van Vleuten.

Reactie Van Dijk

"Het is mooi dat de wielerbond een dergelijk initiatief neemt, want ik heb eigenlijk vanaf het WK geen tijdrit meer gereden. Dan is het toch even weer een 'wake up call'voor het lijf. Het ging niet vanzelf vandaag, ik heb wel eens een betere tijdrit gereden. Maar ik was het aan mijn stand verplicht om te winnen en dat is gelukt. Maar het gaf wel een kick om in dat regenboogpak te starten en op een fiets te rijden met regenboogkleuren."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl