Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Chloe Hosking wint Omloop van Borsele

Zaterdag 26 april 2014

Women - Chloe Hosking is winnares geworden van de EPZ Omloop van Borsele. De renster van Hitec versloeg meervoudig winnares Kirsten Wild in de sprint in de straten van 's-Heerenhoek in deze tweede wedstrijd van de KNWU Topcompetitie.

Ellen van Dijk (Boels-Dolmans) probeerde in de slotfase de anderen nog te verschalken met een ultieme uitval. De winnares van de tijdrit van vrijdag werd echter weer in de kraag gegrepen door de jagende volgers, waar de sprinters hun kansen roken. Wild reed Van Dijk - die derde was - ook nog voorbij vlak voor de meet. WIld blijft leider in de competitie.

Te vroeg op kop

Wild legde zich noodgedwongen neer bij een tweede stek. "Ik moest de sprint vroeg aangaan als gevolg van de aanvallen die op het laast nog plaats vonden. Met de wind op kop viel ik toch iets stil. Ik ben tevreden over hoe we als team gereden hebben, morgen is er een kans op revanche in Dwars door de Westhoek. Tweede worden is natuurlijk een goed resultaat, maar als je net naast de overwinning grijpt, dan baal je daar wel even van."

 Alles aan gedaan

Van Dijk constateerde na afloop dat ze er alles aan gedaan had om te winnen. "Er was veel wind en ik denk dat ik wel twaalf keer geprobeerd heb een waaier op te zetten, maar er was geen animo bij de anderen blijkbaar. In de slotfase - toen veel mensen er toch doorheen kwamen te zitten - ging Annemiek van Vleuten in de aanval en sprong ik er naar toe. Zo ontstond een groep van uiteindelijk veertien rensters. Ik probeerde een sprint te ontlopen, maar had de benen niet om het vol te houden. Ik heb een zware periode achter de rug en moet nu heel even wat gas terug nemen. Maar over het weekeinde mag ik met een eerste en derde plaats natuurlijk niet klagen."

Foto: © Roland Godschalk 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl