Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

13 Nederlanders starten in Luik-Bastenaken-Luik 2014

Zondag 27 april 2014

Elite men - In de jubileumedititie (100e keer) van Luik-Bastenaken-Luik gaan zondag 13 Nederlanders van start. Team Belkin is ook nu de leverancier van de meeste landgenoten. Al volstaat daarvoor dit keer het drietal Bauke Mollema, Martijn Keizer en Bram Tankink.

De laatste rijdt zijn vierde zondagse WorldTour-klassieker op rij na starts in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Bij Giant-Shimano rijden Tom Dumoulin en Daan Olivier mee, terwijl Wanty-Groupe Gobert (Michel Kreder en Marco Minnaard) en Garmin-Sharp (Thomas Dekker en Tom-Jelte Slagter) ook een tweetal Nederlanders in hun selectie hebben opgenomen. Wout Poels (OmegaPharma-QuickStep), Pieter Weening (Orica-AIS), Karsten Kroon (Tinkoff-Saxo Bank) en Lieuwe Westra (Astana) maken het dertiental compleet.

Michael Boogerd was in 2005 de laatste Nederlander op het podium. Hij werd toen derde en het jaar daarvoor was hij tweede. Adrie van der Poel was in 1988 de laatste landgenoot die winnaar werd van La Doyenne.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl