Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin met acht Nederlanders naar Giro

Vrijdag 02 mei 2014

Elite men - Belkin rijdt de Giro d'Italia met acht Nederlanders. Behalve de al aangekondigde kopmannen Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman rijden ook Martijn Keizer, Marc Goos, Rick Flens, Jetse Bol, Jos van Emden en Maarten Tjallingii.

David Tanner is de enige vreemde eend in de bijt. "We gaan met Wilco en Steven voor een top 10-klassering in het algemeen klassement”, aldus ploegleider Frans Maassen. “Zij zijn op Tenerife op hoogtestage geweest en hebben zich drie weken lang fysiek en mentaal ideaal kunnen voorbereiden. Ze hebben geleefd als monniken en dat is perfect aangezien de komende drie weken hectisch genoeg gaan worden."

Bol mag sprinten

Maassen hoopt in de Giro niet alleen op succes in het klassement. “We willen ook heel graag een etappe winnen. We gaan ons best doen om mee te zitten in de juiste ontsnappingen. Dat wordt een mooie uitdaging. Jetse Bol mag zich bovendien in de massasprints gaan mengen." De Giro begint dit jaar in Noord-Ierland met een ploegentijdrit. Het Belkin  reist dinsdag af naar het eiland. “We zullen tijdens de dagen voor de start zoveel mogelijk stukken van de etappes verkennen”, stelt Maassen. “Het zwaartepunt van de Giro ligt in de laatste week, maar de eerste twee weken zullen lastig genoeg worden. De wind kan bijvoorbeeld een rol spelen. We zullen alert moeten blijven.” 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl