Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brennauer houdt Wild van thuiszege in Overijssel

Vrijdag 02 mei 2014

Women - Lisa Brennauer heeft in Rijssen de eerse editie van de Ronde van Overijssel voor vrouwen gewonnen. De Duitse renster van Specialized-Lululemon bleef als enige van vijf koploopsters na een lange vlucht uit de greep van een jagend peloton.

Kirsten Wild - in haar eigen provincie Overijssel als thuisfavoriet gestart - greep met een tweede plek net naast de winst. Nina Kessler eindigde op de derde plaats. Brennauer wist op vijftien kilometer van de streep te ontsnappen en hield als Duits kampioene tijdrijden solo stand in de twee plaatselijke omlopen. Ze was na een uur wedstrijd weg gereden met Roxane Knetemann (Rabo-Liv), Sara Mustonen (Liv-Giant), Esra Tromp (Parkhotel Valkenburg) en Trieneke Fokkens (Ronald McDonald). De voorsprong bleef lang boven de twee minuten, maar richting de streep in Rijssen werd de marge snel kleiner. Roxane Knetemann probeerde het als eerste, maar kreeg geen ruimte. De aanval van Brennauer hield wel stand. "Mijn tijdritkwaliteiten hebben mij zeker geholpen, maar het was heel spannend want het peloton naderde snel. Ik heb maar niet meer om gekeken en ben heel blij met de winst. Ik was hier vorig jaar geweest om mijn vriend Arno van der Zwet van Koga aan te moedigen en had toen al gezien dat het een mooie streeks was, ook om te koersen."

Graag gewonnen

Kirsten Wild kon leven met de afloop. "De favorietenrol werd misschien ook wel een beetje door de buitenwacht opgedrongen,  maar natuurlijk had ik hier graag gewonnen. Fietsen door mijn eigen regio op een pittig parcours was een bijzondere en mooie ervaring. We hadden met Mustonen iemand mee in de vlucht, maar toen zij weg viel, was het goed dat we de kloof niet te groot hadden laten worden. De meeste vluchters wisten we nog terug te halen,  maar we kregen het gat niet meer dicht op Brennauer. Daarmee heeft Lisa verdiend gewonnen." De eerste editie van de Ronde van Overijssel voor vrouwen kreeg van de UCI direct de 1.1-status, de hoogste klassering onder de wereldbeker. Nina Kessler was zeer content met haar derde plaats. "Het was natuurlijk niet goed dat we als ploeg niemand mee hadden in de vlucht, want dat konden we nooit alleen recht zetten. Maar het werd al snel duidelijk dat Kirsten hier graag wilde winnen, dus konden we dankzij het werk van haar ploeg toch nog bijna iedereen terug halen. In de sprint zette Romy Kasper me perfect af in het wiel van Kirsten Wild. Daar ben ik niet meer uit gekomen. Voor mij is dit een hele mooie klassering. Ik kan het wel..."

 foto: Sportfoto.nl - Reno Braamhaar

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl