Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Coenen wint Ronde van Overijssel

Zondag 04 mei 2014

Elite men - Dennis Coenen heeft de 62e editie van de Ronde van Overijssel gewonnen. De Belg uit de formatie Leopard-Trek toonde zich in de straten van Rijssen de snelste van een kopgroep van vijf. De Overijsselse coureurs Coen Vermeltfoort (tweede) en Maurits Lammertink (derde) hadden het nakijken in de sprint van deze UCI 1.2-wedstrijd.

Deze drie reden samen met Sjors Roosen en Piotr Havik weg uit het peloton in de plaatselijke omlopen rond Rijssen De koplopers bleven in de sprint net het aanstormende peloton voor. Team Piels was met Roosen en Lammertink het best voorin vertegenwoordigd, maar ook Leopard Trek (Coenen), De Rijke (Vermeltfoort) en Havik (Rabobank DT) waren opmerkzaam in de finale toen een eerdere kopgroep van acht werd terug gehaald. Het Koga Cycling Team kreeg het gat naar de vijf uiteindelijk niet gedicht.

Net terug uit Bretagne

Coenen was verbaasd over zijn zege. "Ik reed donderdag nog in de Tour de Bretagne mee. We arriveerden donderdagavond laat in onze thuisbasis Luxemburg en zaten vrijdag alweer in de auto richting Rijssen. Mijn benen waren zeker niet super, zeker niet in het begin. Maar toen de kopgroep weg sprong, kon ik mijn karretje nog net aanhaken. Daarmee verbaasde ik mezelf eigenlijk best. Daar komt bij dat ik niet meer kon schakelen in de slotfase. Maar in de sprint zat alles mee. De concurrentie begon te sprinten aan twee kanten van de weg en ik kon er in het midden mooi uit komen. Had je me vanmorgen gezegd dat ik zou winnen, had ik het niet geloofd, maar ik vond net op tijd mijn goede benen weer."

Vermeltfoort baalt

Vermeltfoort maakte juist het tegenovergestelde mee. De renner van De Rijke verkeert in blakende vorm en rekende zichzelf ook rijk in de finale. "Ik kon eigenlijk met iedereen goed mee schuiven en was niet van plan iemand weg te laten rijden. Maar in de sprint liep het mis. Ik zat in het wiel van Roosen toen Lammertink opeens aan ging. Coenen zat in diens wiel in de ideale positie. Ik kwam nog bijna naast hem maar kon hem niet meer passeren. Zonde, want ik had hier graag gewonnen in mijn eigen provincie. Het is bovendien een mooie koers, waar je eigenlijk altijd met de besten vooruit komt." 

Lammertink sterk

Maurits Lammertink was mee met de eerste en met de laatste kopgroep van de dag en had goede benen. "Bij ons zou Sjors proberen weg te komen omdat hij geen sprint had. Toen dat niet lukte, was het aan mij. Maar in de sprint maakten Coen en ik de fout om op elkaar te letten en Coenen verraste ons allebei. Zonde, want zo vaak krijg je de kans niet om je thuiskoers op je naam te brengen. Ik woon in Enter en dat is heel dichtbij de finish van vandaag. Ik denk dat we als team een sterke koers gereden hebben, maar we waren minder gelukkig in de afwerking" zei de oud-prof van Vacansoleil-DCM.

Lars van der Haar werd in zijn eerste koers voor Giant-Shimano keurig achtste.

 Foto: © Sportfoto.nl



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl