Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen wint tweede rit Luxemburg

Zondag 04 mei 2014

Women - Anna van der Breggen heeft de tweede etappe van het Festival Luxembourgeois op haar naam gebracht. De renster van Rabobank-Liv was na haar zege van zondag in Dwars door de Westhoek al aan haar tweede internationale zege in één week toe.

De Zwolse is ook de nieuwe leidster in deze driedaagse Luxemburgse etappekoers. Met haar solo bleef ze het peloton voor, waar Shelley Olds (Ale Cipollini) ten koste van Giorgia Bronzini (Wiggle-Honda) de sprint won van het peloton. Van der Breggen nam de leiderstrui over van haar ploeggenote Marianne Vos, die vrijdag de proloog won.

Ploegleider Koos Moerenhout van Rabo-Liv zag een aanvallende tactiek beloond in het groothertogdom. “Het was volledig uit het boekje. Dat lukt niet altijd, maar dit keer liep het helemaal perfect. We hebben iedereen verrast met onze strategie en Anna staat nu een straatlengte voor in het klassement. We doen het bovendien op alle fronten goed”, constateerde de ploegleider. Zijn team heeft dus alle leiderstruien in bezit en staat met vijf rensters bij de eerste tien in het klassement. Na Anna van der Breggen komen nog Marianne Vos (3e), Pauline Ferrand Prevot (5e), Thalita de Jong (6e) en Lucinda Brand (10e). 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl